Firefox OS míří do dalších zemí v Evropě

Firefox OS míří do dalších zemí v Evropě
2013-11-30T10:00:47+02:00
• 30. 11. 2013

Dostupnost chytrých telefonů běžících na nové platformě od Mozilly se rozrůstá do dalších zemí světa. Nový operační systém Firefox OS si budou moci vyzkoušet také uživatelé v několika státech Evropy, což může do budoucna znamenat jejich dostupnost i na našem mobilním trhu, kam by jej mohl uvést mobilní operátor Telefónica O2. Španělská pobočka společně s vlastněným operátorem Movistar od samého prvopočátku celý tento projekt plně podporuje.

Mozilla Firefox OS

Modely jsou v tuto chvílí k zakoupení pouze u vybraných prodejců ve Španělsku, Kolumbii, Venezuele, Polsku a Německu. Následně srpen patřil trhu ve Spojených státech a obchodu eBay. Minulý měsíc s další várkou zařízení náležel americkému jihu, přesněji Brazílii, Peru, Uruguayi a Mexiku.

Společnost Mozilla oznámila, že v nejbližších dnech obohatí svými telefony mobilní trhy v Maďarsku, Řecku, Srbsku a Černé Hoře. Tam mobilní operátor Telenor do své nabídky zařazuje Alcatel One Touch se systémem Firefox OS. Dále rovněž začátkem tohoto měsíce operátor Deutsche Telekom začal nabízet totožný model v Maďarsku, kde funguje jako operátor Telekom a v Řecku jako Cosmote.

Nakonec příští rok firma plánuje expandovat s Firefox OS na mobilní trh do Asie, i když k vyjmenování konkrétních trhů nedošlo.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat