„Moments that matter“ – důkaz dnešního uvedení Nexusu 5? aktualizováno

„Moments that matter“ – důkaz dnešního uvedení Nexusu 5? [aktualizováno]
2013-10-29T11:24:01+02:00
• 29. 10. 2013
16

Aktualizováno 29. 10.

Během včerejšího večera se odehrála spousta věcí. Unikly první záznamy ze  systémů dvou eshopů, kde jsme mohli vidět Nexus 5. Následně se k nám dostaly i snímky zabalených krabic z kanadského skladu. Třešničkou na dortu byly první fotografie pořízené Nexusem 5.

V ten samý večer spustil kanadský operátor Wind mobile předobjednávky. Tím se potvrdily kompletně specifikace budoucího referenčního zařízení od Googlu.

Webová stránka, kde si můžete zarezervovat Nexus 5 byla doplněna komentářem „Google Nexus 5. The smart phone made to capture moments that matter.

Ve stejnou dobu Google oznamuje událost, na které by měly být představeny novinky spojené s jeho sociální sítí Google+. O pár hodin později Vic Gundotra, jeden z hlavních lidí Googlu USA, sdílí obrázek, na kterém můžeme vidět připravovanou místnost pro dnešní událost. Nechybí hashtag #momentsthatmatter. Náhoda?

momentthatmatter
Večerní událost bude vysílaná živě a možná se dočkáme konečně Nexusu 5. Bohužel zatím není k dispozici odkaz na YouTube. Pokud používáte Google+, sledujte událost A Morning with Google+.

Díky za tip, Bille Andersone.

Aktualizováno 27. 10. 18:03

Zdroj @evleaks se dnes činí, jelikož uveřejnil černou variantu nadcházejícího smartphonu od Googlu. Nyní navečer ale ukázal další render. Tentokrát se jedná o bílou variantu. Součástí zveřejnění tohoto tiskového renderu bylo zřejmě i datum – 1. listopadu.

white_nexus

Aktualizováno 27. 10. 7:48

Google doposud nezveřejnil jakoukoliv informaci o tom, kdy se vlastně dočkáme novinek. Už se objevují i komentáře, které mu tento způsob chování vytýkají. Můžeme jen doufat, že má vše dokonale naplánováno. Každým dnem se ukazují nové a zaručené informace o všech novinkách, ale tentokrát zde máme „jen“ další zveřejnění podoby Nexusu 5.

nexus5

Ovšem zdrojem je @evleaks, který odtajnil již mnoho smartphonů. V jeho práci můžeme najít menší vzorec. Pokud zveřejní nějaký render významnějšího smartphonu, většinou dojde k oficiálnímu uvedení do několika dnů nebo hned následující den. Příkladem může být třeba i Lumia 1320 nebo i Galaxy Round. U méně významných zařízení tato teorie neplatí. Možná se tedy již zítra dočkáme představení, ale bez oficiálního potvrzení nemůžeme nic tvrdit s absolutní jistotou.

Aktualizováno 26. 10.

Během včerejšího dne se na internetu objevila nová informace, která se týká Nexusu 5. Jejím autorem je kanadský zpravodajský server mobilesyrup. Na svědomí už měl první únik oficiálního renderu tohoto zařízení, a proto věříme, že mají pravdu.

telus-nexus-5

Nexus 5 by se měl objevit v Obchodu Play 31. října a ke kanadským operátorům by měl dorazit 7. nebo 8. listopadu. Tudíž představení by mělo být před tímto datem. Dokonce se objevily náznaky, že by se tentokrát mohlo jednat o rychlejší prodej a kompletní dostupnost, než co známe u jiných výrobců. Ti většinou představí zařízení a na oficiální prodej čekáme týdny nebo i měsíce.

Nezávisle na této zprávě informoval nizozemský server nu.nl, že LG zve novináře na konferenci, která se bude konat 1. listopadu. O Nexusu 5 ale není v tomto případě ani zmínka. Můžeme tedy spekulovat.

Aktualizováno 21. 10.

Rozhodli jsme se, že vám budeme i nadále přinášet všechny spekulace ohledně představení Androidu 4.4 a s ním spojeným Nexusem 5.

Pokud budeme brát v potaz předchozí spekulace, tak právně dnes by mělo být oznámeno ono datum. Zatím k tomu oficiálně nedošlo, ale můžeme se zamýšlet nad dnešním obrázkem.

18e9bf17-09fe-43ed-b76c-7ccc63844ceb
Nachází se na něm 47 androidů, přičemž 28 z nich má na sobě KitKat nášivku. Pokud si budete chtít vše přepočítat, tak jen do toho! Ale pravděpodobně jich najdete jen 27. Ten poslední zelenáč s nápisem se dobře ukryl. Dokonce tak dobře, že musíme hledat s lupou.

android
Otázkou zůstává, jestli se jedná jen o náhodu. Nechme se překvapit, ale o 28. říjnu se už kdysi mluvilo.

Aktualizováno 18. 10.

Pokud je teorie odpočítávaní správná, tak dnes bychom se měli dočkat čísla tři. Před pár minutami KitKat publikoval tento obrázek.

461ad091-c1c9-4a7f-859c-d64f8c7502a2

Kdo bude trojku hledat, tak ji dnes asi nenajde. Dnešní hádanka je o něco složitější. Podle mě se netýká totiž přesně obrázku. Někteří lidé tipují, že řešením je Bermudský trojúhelník nebo tři stožáry u mola. Jiní zase počítají lodě nebo tyčinky KitKat. Zajímavostí je, že slogan na obrázku má 21 písmen.

Já sám číslo tři vidím jinde. Účet Kit Kat působí na třech sociálních sítích – Google+, Facebook  a Twitter. Obrázky byly vždy publikovány v jeden čas (12:00 nebo 12:15). Dnes ale byl obrázek zveřejněn zatím na dvou sociálních sítích v různých časech – 12:10 (G+), 12:15 (Tw). Facebook zatím chybí. Tři sociální sítě, tři časy.

Aktualizováno 14:30

Příspěvek na Facebooku byl publikován v 13:58. Abychom získali reálný čas publikace, musíme odečíst devět hodin od každého údaje. Dostaneme tedy časové údaje 3:10, 3:15 a 4:58. Součet jednotlivých cifer je 30. Součet 3 a 0 je 3.

Aktualizováno 17:15

Kit Kat přidal k obrázku komentář „Have a relaxing break, with a cool ocean breeze. Have a KITKAT.“  Někteří pátrači zjistili, že song Ocean Breeze od Pabla Cruise je dlouhý přesně 3 minuty 33 sekund. Zároveň se jedná o 13. track na albu It’s Good to Be Live. Máme tady čtyři trojky.

Původní článek

Google a Nestlé si v posledních dnech ze všech střílejí. Jeden internetový server píše, že Android 4.4 bude představen v úterý, druhý že zase v pátek. Ve skutečnosti nikdo nic neví. A možná jsem sám přišel na něco, co nikoho nenapadlo.

Android KitKat

Předpokládejme, že Android 4.4, Nexus 5 (a možná i Nexus 10) budou uvedeny v jeden den. Na sto procent víme, že k tomu dojde do konce října. Důvod je jednoduchý. Amazon začne totiž rozesílat ochranné obaly pro Nexus 5 právě 30. 10. Do té doby by měl Google telefon představit.

Pojďme si tedy v krátkosti shrnout všechny potencionální termíny:

  • 18. října – V tento den byl vydán song Everybody dance now! skupiny C+C Music Factory. Popisek u fotky na stránce KitKat byl stejný.
  • 28. října – Opět se jedná o písničku, v tomto případě This Is It od Michaela Jacksona. KitKat použil stejnou frázi na svém obrázku a song byl vydán 28. 10.

Oba obrázky naleznete v článku níže.

Proč to bude 21. října

Sám zastávám teorii, že Google spolu s Kitkatem jen odpočítávají dny. Dnešek to jen potvrzuje. 14. října se objevil první obrázek, který ale většina zpravodajských serverů ignorovala. Já mu říkám den číslo sedm. Dost slov a pojďme společně odpočívat dny:

7 – číslo je vyobrazeno přímo

BWh23hTIEAAoGVz

6 – tělo a ruce dávají dohromady 6 tyčinek KitKat (nepočítám mikronohy)

BWnAdsOIgAAriwE

5 – písmeno S připomíná tuto číslici, je zde dvakrát

BWsNe5QIMAA58Qe

4 – čtyři tyčinky KitKat, třikrát přímá zmínka o čísle 4

BWxTpQEIUAAEn_k

Možná jsem jen paranoidní, možná jen hledám to, co hledat mám. Každý si na tuto teorii vytvořte svůj vlastní názor, ale odpočet by měl končit 21. října. Tedy toto pondělí. A jak už dávno víme – pondělky a středy jsou dny, kdy Google většinou uvádí své nové produkty.

To by v tom byl čert, aby se zítra neobjevila informace, která by naznačovala číslo tři. Zároveň se od čísla pět zvyšuje počet výskytu dané číslovky. V lepším případě bude na daném obrázku číslo tři nepřímo zmíněno hned čtyřikrát.

Teď už jen stačí čekat.

Zdroje: forum.xda-developers.com, nu.nl, mobilesyrup.com, plus.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Dominik Holeček

25. 10. 2013, 19:22

No, hlavně aby už Nexus 5 a android 4.4 vyšli – nemohu se dočkat a škádlení od googlu mě začíná pomalu dopalovat… :-P

Dekuju Michalovi tvurci tehoto clanku ktery se pokousi porad aktualizovat spekulovat proste me to bavi cist protoze se hodne tesim na novy android 4.4 a hlavne na nexus 5.

Michael Bohacek

18. 10. 2013, 20:41

Half life 3 confirmed :D

:DDD tohle počítání mě vždycky dostane :D kdo by chtěl tak si v těch obrázcích najde jakýkoliv číslo… :D ale pecka

Dalibor Pencik

18. 10. 2013, 14:43

Ahoj..ta teorie se mi líbí akorát jak poukazovla kdosi na twitru, tak u té dnešní „ocean breeze“ fotografie nebyl hashtag androidkitkat, tak to může být chyták….

Mika Waltari

17. 10. 2013, 20:00

Este jeden dovod – 22.10. budu predstavene nove iPady a Google by rad Applu vypalil rybnik.

Jeden prispevek z G+. Kdo to tedy vymyslel?

Danny Holyoake
12:05+
35
0
1
0

Worked it out.

3 days ago – 007 post.

2 days ago – ‚Everybody dance now‘ 6 KitKat bars

1 day ago – ‚This Is It‘ the ‚S‘ looked like a ‚5‘.

Today – 4.

Something is coming on Monday. Calling it.

Michal Mroček

VIP 17. 10. 2013, 19:44

V článku nepíši, že jsem autorem myšlenky. Pouze ji zastávám. Původního autora je ovšem těžké dohledat, proto jsem ani neuváděl zdroj.

Prvni odstavec: A možná jsem sám přišel na něco, co nikoho nenapadlo.

Michal Mroček

VIP 17. 10. 2013, 20:09

To se týká konkrétně zvyšujícího se výskytu počtu číslic od 5. Musím ale uznat, že je to napsáno nesrozumitelně.

Tak ted uz to chapu, pane redaktore… :-D :-D :-D

jo ták..:D zajímavé kde se dají ty obrázky sledovat?

Milan Šiler

17. 10. 2013, 18:23

urcite zajimava teorie, uvidime zitra :D

tohle je prý pro dnešní den. naděte mi tady číslo 2

https://pbs.twimg.com/media/BW30en2CcAISbbC.jpg:large

Pokud je to oficiální obrazek, protože ne g+ nic nebylo.. Tak si myslím ze číslo dva je z chované ve dvou znacích firmy. Protože normálně je Have a break, have a Kitkat napsáno kitkat normálně, ale tady je místo toho logo firmy a logo firmy je vtisknute i na tyčince. Alespoň jsi to tak myslím. :D

Milan Janda

20. 10. 2013, 9:22

bylo to tady
https://twitter.com/search?q=%23HaveAbreak&src=hash
přímo u kitkat účtu
jestli je to ofi nebo ne to netuším a v zásadě mi to jedno

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat