Firefox pro Android obsahuje závažnou bezpečnostní chybu video

Firefox pro Android obsahuje závažnou bezpečnostní chybu [video]
2013-09-12T20:09:12+02:00
• 13. 9. 2013
1

Dost často varujeme, abyste neinstalovali aplikace z neznámých zdrojů. Je zde stále nebezpečí, že daný instalační APK balíček je poupraven a obsahuje nebezpečný kód, který vám může ukrást soukromá data ze smartphonu nebo tabletu. Vždy je nutné přemýšlet o tom, jestli aplikace není něčím podezřelá, nebo jestli opravdu potřebuje tolik oprávnění. Bohužel se nyní objevuje bezpečnostní chyba u mobilního webového prohlížeče Firefox pro Android.

Screenshot_257

Mnoho takových webových prohlížečů dovoluje, aby došlo k automatickému stahování souboru z webové stránky bez jakéhokoliv upozornění. Na tom by nebylo nic neobvyklého, byť se nejedná o zrovna nejlepší chování. Bohužel v případě Firefoxu stačí navštívit upravenou webovou stránku, která vyšle soubor do prohlížeče. Dojde ke stažení a Firefox následně spustí nebo otevře soubor. Vše záleží na typu odeslaného obsahu.

V tomto případě se může odeslat i instalační balíček APK, který se bude tvářit jako aktualizace pro Firefox. Uživatel v omylu dovolí aplikaci, aby se nainstalovala a smartphone je prakticky infikován. Názornou demonstraci můžete sledovat na videu níže.

Samozřejmě si můžete říci, že vás tato slabina nemusí nijak trápit, jelikož navštěvujete jen ověřené webové stránky. Ovšem zde nikdy nemáte jistotu, jestli nenavštěvujete napadené weby. V tuto chvíli musíme počkat, až dojde k opravě tohoto problému. Mezitím se doporučuje, abyste používali jiný webový prohlížeč.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

OndrejPaska

13. 9. 2013, 13:44

Já nevím, pro někoho kdo ví, jak se běžně aktualizují aplikace na androidu to je dost nápadné.. když se vám něco samo stáhne do počítače a bude se to jmenovat firefox update, tak to snad nainstalujete?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat