LG G2 je unikát díky GRAM – snižuje spotřebu energie

LG G2 je unikát díky GRAM – snižuje spotřebu energie
2013-08-09T08:00:21+02:00
• 9. 8. 2013

Dočkali jsme se uvedení nejnovějšího modelu od jihokorejského výrobce – LG G2. Mohli jsme slyšet spoustu superlativ a vymožeností, díky kterým se má jednat o unikátní smartphone s nejmodernějšími technologiemi. Na představení zazněla novinka, které LG říká GRAM – Graphic RAM. Právě tato novinka dělá z top modelu poměrně zajímavý unikát.

Nejedná se o novou technologii, ale je prvně použita u mobilního telefonu. Konvenčně se jí říká „Panel Self Refresh“. V podstatě se jedná o mezipameť pro obraz. Pokud je na vašem zařízení zobrazován statický obraz, tak systém to v podstatě neregistruje a vlastně ani hardware. S novější verzí systému Android se neustále posílá 60 snímků za sekundu i ve chvíli, kdy je na displeji nehybný obraz. Právě tuto potřebu neustále generovat nové snímky eliminuje GRAM.

Screenshot_168

Jakmile se tedy zastavíte na stránce nebo při čtení knihy, tak systém rozpozná, že není potřeba neustále generovat nový obraz. Vezme si jej z GRAM, kde byla uložena poslední sekvence. Jakmile se s obrazem pohne, tak se vyžádají nové snímky. Díky této novince se LG podařilo snížit spotřebu energie při statickém obrazu až o 26 %.

V celkovém důsledku je možní díky této technologii docílit až o 10 % delší výdrže na jedno nabití. Díky podobným inovacím je možné lépe hospodařit s energií, přičemž nebude nutné neustále zvětšovat kapacitu baterií. Samozřejmě to neznamená, že je vše vyřešeno. Snad se GRAM stane běžnější technologií, která se rozšíří i mezi další modely.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat