5 aplikací ze storu: Sports Tracker a spol.

5 aplikací ze storu: Sports Tracker a spol.
2013-07-17T11:00:15+02:00
• 17. 7. 2013

Léto je v plném proudu a mnozí z vás si vyrazí zaběhat, či si vyjedou na kole. Ať už se věnujete jakékoliv aktivitě, nejeden z vás si někdy určitě říkal, že by bylo dobré své sportovní výkony pěkně zaznamenat a uchovat pro pozdější analýzu. Naštěstí žijeme v době, kdy moderní technologie naplno prostoupily sportovním odvětvím a to nejen tím profesionálním, ale technické vymoženosti si může dopřát v podstatě každý z nás.

Aplikace – tzv. sport trackery, které dokáží sledovat vaší sportovní aktivitu, jsou v současné době nesmírně populární a pomáhají nám zaznamenat výkonnostní průběh a následně jej uložit. Výsledky posléze můžeme analyzovat a porovnávat. Takovou aplikaci stačí nainstalovat do chytrého zařízení, jakým je zpravidla smartphone, a zbytek obstará aplikace sama za pomoci GPS modulu, popřípadě dalších senzorů, jakými může být například snímač tepové frekvence nebo jiných vitálních hodnot. V dnešním přehledu aplikací jsem se zaměřil na ty nejznámější. Některé z nich jsou nabízeny zdarma, za některé je potřeba zaplatit.

Sports Tracker

Začneme asi jednou z nejpopulárnějších aplikací, kterou je Sports Tracker. Aplikace je k dispozici zdarma a nabízí mnoho možností. Pokud chcete zaznamenávat vaší aktivitu v terénu, tak je předpokladem přítomnost GPS modulu ve vašem zařízení. Aplikace nabízí širokou škálu sportovních činností zahrnující cyklistiku, kolečkové brusle, chůzi či běh a mnoho dalších. Pokud si nevyberete z nabídky, můžete si ručně nadefinovat svou vlastní aktivitu. V aplikaci máte přehledně zobrazeno, jaké aktivity již máte za sebou včetně podrobných statistik. Součástí je webová služba, ke které můžete po vytvoření účtu rovněž přistupovat a zobrazit si tak na počítači veškeré vaše již dosažené výsledky.

Screenshot_2013-07-16-21-54-10 Screenshot_2013-07-16-21-59-11 Screenshot_2013-07-16-21-58-43

Kromě účtu Sport Tracker, můžete použít i účet na Facebooku a své výsledky tak můžete sdílet nejen na webu služby, ale přímo na sociální síť. U aktivit lze nastavit, pro koho budou viditelné, tedy zdali je uvidíte jen vy, vaši přátelé či budou viditelné pro kohokoliv. Pokud disponujete snímačem tepové frekvence podporující Bluetooth rozhraní, můžete jej propojit s telefonem a kromě trasy bude zaznamenáván také váš srdeční tep. Osobě používám tepový měřič od Polaru a propojení funguje perfektně. Aplikace umožňuje nastavit autopausu, která se hodí v případě, že si během aktivity chcete odpočinout a nechcete, aby se tento čas započítal do celkové doby. Bohužel v poslední době se tato aplikace potýká s problémy nestability, která uživatelům znesnadňuje zaznamenávání a tak nezbývá než doufat, že vývojáři problémy brzy odstraní.

sportstracker

logo-app Sports Tracker Sports Tracking Technologies Ltd. Zdarma ANDROID

logo-app Sports Tracker for All Sports Developer Zdarma iOS

Sports Tracker Live Pro

Tato aplikace mající příponu Pro tak trochu budí domněnky, že se jedná o placenou verzi ke klasickému Sports Trackeru, ale není tomu tak. Každá z těchto aplikací pochází od jiného vývojáře. Sports Tracker Pro je nabízen i ve verzi zdarma, nicméně musíte počítat s tím, že zde chybí některé užitečné funkce, jako například stažení trasy do PC a jiné. Aplikace oproti Sports Trackeru nabízí lehce spartánštější prostředí, které může na někoho působit až moc strohým dojmem.

Screenshot_2013-07-16-21-59-32 Screenshot_2013-07-16-22-01-43 Screenshot_2013-07-16-22-02-42

Co se však funkcí týče, aplikace nabízí opravdu mnoho. Zajímavou funkcí vedle těch běžných je možnost live streamu vaší aktivity, kterou může sledovat každý, kdo má odkaz. Můžete jej sdílet na sociálních sítích a vaši přátelé mohou sledovat v reálném čase, kde právě jste, jakou máte rychlost, tepovou frekvenci a atd. Živě můžete přenášet jak kompletní aktivitu, tak jen zaznamenanou tepovou frekvenci. Veškeré aktivity se samozřejmě nahrávají na servery poskytovatele služby, kde je můžete analyzovat a procházet. Výbornou funkcí je přehrávání aktivity pomocí zabudovaného přehrávače s mapovými podklady Google a Bing. Samozřejmostí je možnost propojení telefonu s tepovým snímačem pomocí rozhraní Bluetooth.

sportstrackerlivepro

logo-app SportsTracker PRO Run & Bike sportstracklive.com 6,24 US$ ANDROID

Endomondo

Endomondo je dalším z řady sport-trackerů, které můžete použít k zaznamenávání vašich sportovních výkonů. Aplikace podporuje širokou škálu zařízení a platforem. Nabízena je jak ve verzi zdarma, tak ve verzi placené, která přináší zajímavé funkce navíc. Na rozdíl od předchozích dvou je Endomondo hodně zaměřena na propojení se sociální sítí Facebook a sdílení aktivit s vašimi přáteli.

Screenshot_2013-07-16-22-05-36 Screenshot_2013-07-16-22-06-33 Screenshot_2013-07-16-22-07-13

Aplikace samozřejmě disponuje veškerými potřebnými nástroji pro zaznamenávání vašich aktivit a nabízí i zajímavou funkci jako je ukazatel potřeby hydratace při vaší sportovní zátěži. Samozřejmostí je možnost připojení různých měřičů tepu apod. Součástí je rovněž webové rozhraní, které je u účtu zdarma poněkud nepřehledné a to hlavně z hlediska zobrazované reklamy. Pokud si ale zaplatíte Premium účet za symbolické 2,99 USD/měsíc, získáte velice přehledné a intuitivní rozhraní, které nabídne mnoho užitečných funkcí a analytických nástrojů.

endomondo

logo-app Endomondo Běh Cyklistika Chůze Endomondo.com Zdarma ANDROID logo-app Endomondo Sports Tracker PRO Endomondo.com 3,87 US$ ANDROID logo-app Endomondo Sports Tracker Developer Zdarma iOS

Runtastic

Další aplikace, která vám poslouží pro vaše outdoorové a indoorové aktivity a která se rovněž řadí do hvězdné pětky. Runstatic je dostupná pro všechny mobilní platformy. Registrace a přihlášení je možné buď klasickou cestou, nebo přes váš Facebook účet. Z takzvaných “workoutů” máte na výběr ze široké škály, a na své si tak přijdou příznivci mnoha sportovních aktivit.

Screenshot_2013-07-16-22-15-50 Screenshot_2013-07-16-22-17-17 Screenshot_2013-07-16-22-17-38

Samozřejmostí je synchronizace aktivit s cloudem a rovněž webové rozhraní, přes které můžete své výkony analyzovat a porovnávat. Stejně jako u Endomonda a Sportstracker Live Pro máte na výběr variantu zdarma a placenou, která přinese výhody v podobě rozšířených funkcí, statistik a absence reklam. Výhodou oproti ostatním je možnost přímého sdílení z mobilní aplikace na sítě Facebook, Google+ a Twitter.

runtastic

logo-app adidas Running by Runtastic - Běh a fitness Runtastic Zdarma ANDROID   logo-app Runtastic Running & Fitness Developer Zdarma iOS

Runkeeper

Poslední aplikací z této pětky je Runkeeper. Nabízí přehledné rozhraní, stabilitu a poměrně slušné výsledky měření. Jedinou nevýhodou je po poslední aktualizaci absence zobrazení převýšení. Pro synchronizaci vašich dat poslouží účet, který stejně jako u konkurence lze otevřít prostřednictvím přihlašovacích údajů k vašemu Facebook účtu.

Screenshot_2013-07-16-22-19-41 Screenshot_2013-07-16-22-19-54 Screenshot_2013-07-16-22-20-10

Webové rozhraní sice není tak oku lahodící a přehledné jako například u ostatních služeb, ale je bez reklam a to se cení. Stejně jako u ostatních služeb, i zde za poplatek můžete získat premium účet, který vám nabídne další zajímavé funkce a možnosti.

runkeeper

logo-app RunKeeper - GPS Track Run Walk FitnessKeeper, Inc. Zdarma ANDROID

  logo-app Runkeeper- GPS Running Tracker Developer Zdarma iOS

Pokusil jsem se vám přinést pět aplikací, které patří ke špičce a jsou nejvyhledávanějšími v kategorii aplikací pro zaznamenávání sportovních aktivit. Nejen v nabídce Google Play je však spousta dalších, které by mohly zaujmout. Pokud o nějaké takové víte, podělte se s námi o vaše zkušenosti a doporučte tu vaší oblíbenou.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat