Vodafone RED – nové neomezené tarify „bez hranic“

Vodafone RED – nové neomezené tarify „bez hranic“
2013-05-23T10:59:18+02:00
• 23. 5. 2013
3

Dnes v 11 hodin začala tisková konference společnosti Vodafone, kde byly představeny nové tarify s názvem RED. A můžete s nimi volat do zahraničí i v zahraničí (například z Německa do Španělska).

8e8ec890c37d11e2b8e822000a1fbcc7_7

Celá Evropa bude červená

Ještě před tím, než si jednotlivé tarify popíšeme, se podíváme na samotnou koncepci RED tarifů v rámci skupiny Vodafone. Během několika dalších měsíců budou ve všech evropských zemích (celkem jich je 14) představeny nové tarify a všechny se budou jmenovat stejně – RED. Vodafone tím chce sjednotit nabídku a zároveň tím umožní lepší orientaci zákazníků, kteří často cestují a kupují si SIM karty v zahraničí.

Sama společnost se v tiskové zprávě chlubí dvěma zajímavostmi, které rozhodně stojí za povšimnutí. Představením tarifů nic nekončí a ke konci tohoto roku by měli všichni zákazníci Vodafonu (nezávisle na evropské zemi) mít k dispozici cloudové služby za určitý poplatek. Zároveň chtějí zavést tzv. multi-device plans. V překladu to znamená, že v jednom tarifu můžete mít zahrnut datový balíček pro smartphone i tablet. Mezi poslední ze zajímavých možností bude to, že zákazník si může pořídit nové zařízení jednou za rok, přičemž cena mu bude rozpočítána do tarifu (dnes už tuto praktiku využívají O2 a T-Mobile).

S červenými se nezastavíme

A jaké tarify budou nabízeny konkrétně v Česku? Celkem jich bude pět, přičemž s několika budete moci volat i do zahraničí (jistý pozůstatek Férových tarifů).
vodafone redNejlevnější je tarif Start, který stojí 249 Kč a obsahuje neomezené volání a SMS v síti Vodafone + 20 MB dat. Volání do cizích sítí stojí 3,51 Kč/min a SMS 1,51 Kč. Tarifikace je sekundová.

RED s v síti stojí 499 Kč a můžete s ním volat a posílat neomezeně SMS v síti Vodafone, prodatovat 150 MB + dostanete ještě 130 volných minut do ostatních sítí. Cena volání a SMS do cizích sítí je stejná, jako u tarifu Start.

RED tarif známe už delší dobu. Bude stát 699 Kč (místo aktuálně nabízeného za 691 Kč) a dovolí vám neomezeně volat a SMSkovat do všech sítí v ČR. Navrch dostanete 1,5 GB dat (tím Vodafone dotahuje nabídku T-Mobile).

RED se vším všudy je ideální pro vášnivé dataře, kteří si občas zavolají i do zahraničí. K dispozici je rovných 4 GB dat a ještě k tomu 1 000 volných minut do zahraničních sítí. Samozřejmostí je neomezené volání a SMS v ČR a stojí 999 Kč.

RED premium  je poslední ze čtyř tarifů a je pro opravdové cestovatele. Za měsíční poplatek 1 499 Kč dostanete neomezené volání SMS a 10 GB v ČR + 600 minut a 300 MB v zahraničí.

Všechny ceny platí při uzavření smlouvy na 24 měsíců. Volání do zahraničí lze uplatnit do těchto států: USA, Kanada, Řecko, Nizozemsko, Belgie, Francie, Španělsko, Maďarsko, Itálie, Vatikán, Švýcarsko, Rakousko, Velká Británie, Dánsko, Švédsko, Norsko, Polsko, Německo, Gibraltar, Portugalsko, Lucembursko, Irsko,Finsko, Andorra, Monako, San Marino, Slovensko.

U nejdražšího tarifu RED premium získáváte i 600 minut a 300 MB dat v zahraničí. U ostatních tarifů můžou zákazníci využít službu Vodafone roaming na den. Stojí 99 Kč a v roamingových zemích můžou volat a SMSkovat neomezeně a ještě k tomu dostanou 100 MB dat. Konkrétně jde o státy: Andorra, Belgie, Bulharsko, Chorvatsko, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Francouzská Guyana, Gibraltar, Guadeloupe, Guernsey, Irsko, Island, Itálie, Jersey, Kypr, Litva, Lotyšsko, Lichtenštejnsko, Lucembursko, Maďarsko, Malta, Martinik, Monako, Německo, Nizozemí, Norsko, ostrov Man, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Reunion, Rumunsko, Řecko, San Marino, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Vatikán, Velká Británie.

Tarify lze samozřejmě pořídit i bez smlouvy za určitý příplatek. Zároveň pokud si pořídíte dotované zařízení, tak pro vás budou platit tyto ceny.

  • Start – 312 Kč,
  • RED do sítě – 624 Kč,
  • RED – 874 Kč,
  • RED se vším všudy – 1 100 Kč,
  • RED premium – 1 666 Kč.

Štědřejší dotace na telefony

Vodafone také mění způsob nakupování zařízení. Cena smartphonu vám bude započtena do ceny tarifu. Například s nejvyšším tarifem RED premium zaplatíte měsíčně za iPhone 4 o 167 Kč  více. Za dva roky zaplatíte tedy za telefon celkem 4 009 Kč a v tom ještě není započtena cena za tarif 1 499 Kč. Sečteno, podtrženo to za 24 měsíců dělá 39 985 Kč.

vodafone red telefony

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

http://www.vodafone.co.uk/shop/pay-monthly/sim-only-plans/index.htm

Za 10,5 libry: 300min, neomezené sms ve státě, 250MB dat.

Pravda pravda proc nemaji v nabidce 300 nebo 600 mb data. Holt to musim u nich doklepat a prejit ke konkurenci. Mam od nich dot. telefon s 150mb dat a platit pres 800 kc se mi za tarif 1.5 gb nechce.

Majk Chobola

23. 5. 2013, 12:23

Jsem zklamaný. Za chvíli mi končí smlouva u T-mobile a měl jsem v plánu přejít k Vodafone na tarif za 450,- (100min do všech sítí, neomezené sms do všech sítí a 300MB internet). Trošku jsem doufal v nějakou revoluci v tarifech RED, ale moc to tak nevypadá…Doufám že mi ten tarif ještě dají, RED zklamaly…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat