Jailbreak tipy: Notifikační lišta

Jailbreak tipy: Notifikační lišta
2013-05-28T08:53:04+02:00
• 18. 5. 2013

Dneškem začínám nový seriál, ve kterém vám budu každou sobotu přinášet tipy jak vylepšit svůj jailbreaklý iPhone a iPod Touch a vlastně i iPad. V každém díle se zaměřím na určitou část systému, a jak se dá dále upravit a vylepšit různými aplikacemi, tweakami a vychytávkami ze Cydie. Tento seriál jsem se rozhodl vytvořit, protože jsem nedávno svůj iPhone 4 jailbreaknul a objevuji nové možnosti, jak systém upravit ke svému gustu, a právě bych se s Vámi rád podělil o zajímavé vychytávky. Dnes v prvním díle se zaměříme, jak již nadpis napovídá, na notifikační lištu, která se dá obohatit o spoustu užitečných widgetů a třeba změnit i její vzhled.

JB-TIPY3

NCSettings

Toto je pro mě opravdu jedna z nejužitnějších úprav. Přidá vám do notifikační lišty přepínače známe z Androidu, a to například zapnutí/vypnutí WiFi, Bluetooth, 3G, mobilních dat a třeba i změnu jasu. Člověk již díky této utilitce nemusí chodit do nastavení, ale jen kdekoliv vysune notifikační lištu a pošteluje vše potřebné. Velkým plusem je také vzhled, který oproti SBSettings perfektně zapadá do prostředí iOS. K dispozici je také nastavení, kde si můžete nastavit pořadí jednotlivých přepínačů, popřípadě některé z lišty odstranit. Nakonec bych zmínil, že NCSettings je zdarma a podporuje iOS 5.0 a vyšší. Hledejte na Cydii.

 obrázek 1 obrázek 2

Blurried NCBackground

Tato úprava vám efektně zprůhlední notifikační lištu. V nastavení si můžete nastavit intenzitu rozmazání a také barevný podklad. Na iPhonu 4 není po instalaci vysouvání lišty již tak plynulé jako předtím, avšak na novějších modelech běhá bez problémů. Tato vychytávka je zdarma a hledejte v základních zdrojích v Cydii.

obrázek 3 obrázek 4

MapsOpener

Poslední úprava, kterou si dnes ukážeme, se již moc netýká notifikační lišty, avšak myslím si, že se jedná o vskutku užitečnou věc. Nastaví totiž jako výchozí mapy aplikaci Google maps a tím pádem se s nepovedenými Apple mapy již nemusíte vůbec setkat. MapsOpener je zdarma a opět hledejte v Cydii pod jeho názvem.

obrázek 2 (2) obrázek 3 (2)

 

Tímto zakončíme dnešní díl, doufám, že se vám líbil, vybral jsem jen takové vychytávky, které byste opravdu mohli využít a já sám je používám. Existuje i možnost přidat hudební přehrávač do notifikační lišty, ale to mi přijde naprosto zbytečné, když se nachází v panelu multitaskingu. Za týden se budeme věnovat „lockscreenu“ – uzamčené obrazovce a ukážeme si, jak se ten dá vylepšit.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat