ZTE přiostří – již nyní má na kontě 500 miliónů mobilů

ZTE přiostří – již nyní má na kontě 500 miliónů mobilů
2013-04-22T13:42:48+02:00
• 22. 4. 2013

Ještě nedávno byste neodhadli, že by se do prvních 10 největších výrobců smartphonů dostala „nějaká“ čínská společnost ZTE. Možná by se mohlo zdát, že se jedná o mladého výrobce, ale existuje již 15 let. Za prvních 10 let fungování se mu podařilo vyrobit 100 miliónů mobilů, sem jsou převážně započítány featurphony. Za posledních 5 let již toto číslo stouplo na 500 miliónů.

ZTE

V raketovém růstu pomáhají firmě smartphony, kterých dokáže produkovat vysoké množství, ale musíme přihlédnout i na fakt, že jsou zde daleko větší výrobci. Například Samsung takové množství vyrobí jen za jeden rok a ani zde se nezastavuje růst. ZTE se svými čísly pochlubilo na oslavách patnáctileté existence na trhu.

Součástí bylo představení a nastínění dalších plánů na to, aby se tento výrobce dostal na vyšší pozici mezi ostatními výrobci. Zajisté by se nejraději dostali na první místo, ale zjevně v brzké době nebo horizontu dvou let se mohou protlačit na 3. místo. Zatím si dokázali obhájit čtvrtou pozici.

V tuto chvíli ZTE pracuje na nové strategii na zlepšení spolupráce s maloobchodníky. Nezapomíná se ani na řetězce Wal-Mart, Taobao, Phones4u, eBay, 360buy, Media Markt, Best Buy a Suning. Dále se pracuje na rozšíření distribuční strategie kombinující partnerství s operátory, e-komerci atd. Rozhodně zde vidíme úsilí, ale nesmíme zapomenout, že starší nebo větší společnosti nespí na vavřínech.

Zdroj: businesswire.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat