Top hry minulého týdne #5

Top hry minulého týdne #5
2013-03-13T09:15:23+02:00
• 13. 3. 2013

Každý týden vyjde na mobilních platformách nespočetné množství různých her, některé jsou zdarma, jiné ale něco stojí. Jak poznat, kterou hru opravdu koupit a které se obloukem vyhnout?  Cílem našeho seriálu je trochu uspořádat tento nepořádek a  pokrýt nejzajímavější tituly minulého týdne.

THMT5

Rage of the Gladiator

Her se soubojovým systémem vycházejícím z Infinity Blade a umístěním v gladiátorské aréně jsou na Google Play hromady, a tak by od Rage of the Gladiator člověk čekal úplně to stejné jako od jeho předchůdců. To ale není úplně pravda, RotG totiž i přes všechny tyhle podobnosti přece jen přináší něco nového. Krom realisticky vypadajících gladiátorů v něm totiž najdete také různá fantasy monstra a při hraní dojde i na magii či až 14 speciálních krvavých útoků.

Grafickému zpracování nejde vůbec nic vytknout. Scény jsou krásné, modely velmi detailní a i na textury se překvapivě dobře kouká. Samotné hraní je velmi příjemné, plynulé a v pozdějších částech hry také neskutečně těžké. S tím souvisí také největší mínus tohoto titulu – šíleně přeceněný IAP systém. Po několika soubojích už nebudete mít skoro ani na léčení, natož pak na nákup různých zbraní a štítů. Z jinak zajímavé hry se stává past na hráče a to je opravdu škoda…

logo-app App Name Developer NEZNÁMÁ ANDROID

Pixel Kingdom

Screenshot_2013-03-10-17-40-20 Screenshot_2013-03-10-17-43-31

Příchod Kickstarteru pořádně zamíchal herním průmyslem a pomohl mnoha vývojářským studiím vytvořit zajímavé hry, na které by jinak nebyly finance. Pixel Kingdom je jednou z takových her. Od dosažení jejího Kickstarter cílu neuplynul ani měsíc a už ji máme v plné své pixelaté kráse na Google Play. Jedná se o na první pohled velmi jednoduchou strategickou hru, ve které se snažíte vlastními jednotkami prorazit řadami nepřátel a zničit jejich základnu. Jednotek je ve hře 12 a každá má jiný styl útoku, cenu a také klady a zápory. Tyto jednotky následně umisťujete do jedné z 3 řad, ve kterých se střetávají s počítačem řízenými nepřáteli

Co je na Pixel Kingdom nejpřitažlivější, je překrásné umělecké grafické zpracování a ještě lepší hudební doprovod.

Update: V době vydání tohoto dílu byl vývojářem vydán update, který měl přidávat možnost za peníze dokupovat různé suroviny, způsobil však to, že se bez zaplacení nemůžete dostat do samotné hry. Jestli se jedná o bug, netušíme…

logo-app Pixel Kingdom SmashGames Zdarma ANDROID

Bladeslinger

Dlouho očekávaná akční hra je po několika týdnech na iOS konečně také na Androidu, a to hned ve 2 verzích – standardní a optimalizované pro čipy NVidia Tegra. Ve hře se zhostíte role amerického vojáka Williama Glastona, který se po dlouhé době vrací do své rodné vesnice, jen aby ji našel okupovanou děsivými monstry. Vaší prací tak bude zjistit, odkud tato monstra přišla a všechna zničit.

Jednou z největších předností Bladeslingeru je opravdu nádherné zpracování prostředí, které vkusně kombinuje klasický divoký západ s steampunkovými a démonickými prvky. Dalším plusem jsou velmi detailní modely, obzvláště u různých pekelných příšer. Přidejte k tomu Tegra efekty a získáte neskutečně krásnou hru. Krása však není vše a právě v ostatních aspektech Bladeslinger dost ztrácí – hráč při pohybu neovládá samotnou postavu, systém soubojů je jako vystřižený z jiných her a hra mimo několik zařízení s Tegra 3 a Tegra 4 SoC také nefunguje zrovna nejlépe. Hraní je pořád dost zábavné, ale tituly s podobnými problémy bych více čekal od větších firem jako Gameloft nebo EA, ne od malého, nezávislého studia.

logo-app Bladeslinger Kerosene Games 4,99 US$ ANDROID

City Conquest

Každá hra, která se na mobilním operačním systému pokusí o posun standardních tower defence her blíže k upadajícímu žánru strategií, si zaslouží vřelé přivítání na Google Play a City Conquest je jedním z nejlepších příkladů podobné hry za několik posledních měsíců. V jádru je City Conquest pořád tower defence hrou, kdo by ale čekal jednoduché umísťování věží do cesty nepřátelským jednotkám, bude velmi překvapen, vývojářům se totiž podařilo geniálně skloubit několik prvků, které by snad společně ani neměly fungovat. Krom rozestavování věží a různých obranných budov totiž můžete stavět portály, kterými vám na začátku každého kola velení rozešle různé jednotky, které se v reálném čase  automaticky přesunou k nepřátelské základně a zaútočí. Musíte se tak starat nejen o obranu, stavbu a správné kombinace jednotek, ale také o připravení správné cesty k budovám druhého hráče. A jako by toho nebylo dost, musíte ještě těžit energetické krystaly, za které si následně vše nakupujete… Vše tohle v rozmezí jednoho kola, po jehož ukončení přijde řada na počítač nebo vašeho živého protivníka.

City Conquest není zrovna hra, kterou byste kompletně ovládli během hodiny, a tak nám vývojáři připravili hned několik možností, jak se zdokonalovat. Základní kampaň singleplayeru obsahuje kolem 14 map s tím, že si na dalších 6 můžete pocvičit různé mechaniky. Pokud vás nebaví singleplayer, můžete vyzkoušet plně reálný online nebo místní tahový mód v multiplayeru. Styl grafiky je podobný starším počítačovým strategiím a stejně jako hudební doprovod není zrovna zajímavý, což není zrovna na škodu, přece jen není hlavní náplní podobných her vypadat hezky.

A to úplně nejlepší? Hra samotná je zdarma, opravdu zdarma! Žádné otravné notifikace, žádné snahy donutit hráče k freemium systému, jen občasná reklama, která vám připomene staré dobré začátky androidí herní scény.

logo-app App Name Developer NEZNÁMÁ ANDROID

Pixel Dungeon

Screenshot_2013-03-10-17-44-27 Screenshot_2013-03-10-17-45-21

Poslední dnešní hra je převážně zaměřená na hráče, kteří vyrůstali u klasických “hardcore” 2D dungeonů a kteří by si chtěli užít několik hodin podobné zábavy i na dnešních chytrých zařízeních. Pixel Dungeon obsahuje úplně vše, co byste od něj už po přečtení názvu čekali – nádherné pixel-artové grafické zpracování, správnou jednoduchou hudbu, velmi těžkou obtížnost, náhodně vytvořené levely, magii, skryté části, tuny monster, pasti a přes 50 různých předmětů.

Je extrémně těžké této hře vůbec něco vytknout, vývojářům se totiž podařilo doladit všechny aspekty této hry do posledního detailu a ještě slíbili přidávání levelů s každou novou větší verzí. Hra je také z nějakého neznámého důvodu kompletně zdarma.

logo-app Pixel Dungeon watabou Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Plachý

Blázen do mobilního života, Androidu, Google a HTC. Fanatický anti-fanatik marně se snažící o rozšíření objektivity. Na Dotekománii si od něj většinou počtete o Androidu, soudech, patentech a hrách. Také jej můžete nalézt na FI Masarykovy Univerzity, kde svadí nekonečný boj o vývojářskou budoucnost.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat