ZTE uvede svůj první Mozilla OS smartphone na MWC

ZTE uvede svůj první Mozilla OS smartphone na MWC
2013-02-24T09:30:00+02:00
• 24. 2. 2013

Před pár týdny jsme vám přinesli informace o telefonu společnosti ZTE, který by měl být debutem na poli nového operačního systému Mozilla OS. Tento operační systém je zatím přijímán poměrně chladně a bez většího zájmu, nicméně je to určitě nový vítr, který vnese trochu osvěžení mezi současné mobilní systémy. Kromě Mozilly se o pozornost uchází i operační systém Ubuntu Touch, který se v těchto dnech předvádí ve své preview verzi.

SONY DSC

Vraťme se ale k již zmiňovanému Mozilla OS, o kterém se zatím tolik nemluví. Právě společnost ZTE bude jedou z mála značek, která si vezme tento mladičký systém pod  svá křídla a pokusí se jej dostat do širšího podvědomí. Upřímně řečeno, nejsem si jistý, zdali má Mozilla šanci na větší úspěch vzhledem k silné konkurenci, nicméně to určitě vítám jako rozšíření výběru mezi stávajícími platformami.

Tím smartphonem, který bude poháněn systémem Mozilla OS, bude ZTE Open, který by měl být uveden na mobilním veletrhu MWC v Barceloně. Nyní jsou již známy i technické specifikace, pojďme si je ukázat. ZTE Open bude vybaveno procesorem Qualcomm MSM7225A taktovaným na frekvenci 600 – 800 MHz, který je založen na čipu Cortex A5. Dále bude vybaven 3,5palcovým HVGA TFT displejem, operační pamětí 256 MB DDR SDRAM, 512MB vnitřní pamětí (předpokládáme, že bude rozšířitelná o slot pro SD karty ), Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 2.0, GPS a FM rádiem. Pro pořizování fotografií bude sloužit 3,2MPx fotoaparát.

Jak je vidět, dle technických specifikací se nebude jednat o žádné ”dělo” a spíš tento telefon zaujme ty, kteří budou chtít vyzkoušet něco nového.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat