ZTE představí na MWC Grand Memo a Mozilla

ZTE představí na MWC Grand Memo a Mozilla
2013-01-31T10:45:29+02:00
• 31. 1. 2013

Společnost ZTE v poslední době celkem překvapuje a rozhodně nechce zůstat ve stínu velkých společností. Pro veletrh MWC v Barceloně, který již brzy odstartuje, si přichystala rovnou dva modely. Jedná se o Grand Memo a Mozilla. Jedná se o potvrzené informace přímo od ZTE.

ZTE – Life is Grand
Mobile Devices Global Media Launch – MWC 2013

ZTE would like to invite you to the announcement of two major new mobile devices at MWC 2013. To whet your appetite – the hashtags for the announcements will be:

#ZTEGrandMemo 
#ZTEMozilla

Model ZTE Grand Memo byl uveden v tichosti v Hong Kongu, ale zbytek světa si musí počkat na zmiňovaný veletrh. Bohužel tímto smartphonem nepotěší příznivce menších displejů, jelikož úhlopříčka dosáhne na hodnotu 5,7 palce s HD rozlišením. Takže v tomto ohledu se nebude jednat o top smartphone, který by se chlubil neuvěřitelnou jemností displeje. Bude vybaven čtyřjádrovým SoC Qualcomm Snapdragon S4 s taktem 1.7 GHz a k dispozici bude mít 2 GB RAM. Již v základu bude vybaven Androidem 4.1.2 Jelly Bean. Samotná tloušťka bude dosahovat na 8 mm, z čehož lze usuzovat, že baterie bude mít kapacitu přibližně kolem 2500 mAh.

Dalším modelem je ZTE Mozilla, což jasně napovídá, že bude vybaven systémem Firefox OS. Je nyní těžké tvrdit, jestli ZTE opravdu použije název společnosti, která stojí za vývojem tohoto systému. Jestli se tato informace nakonec potvrdí a opravdu se představí čínský mobil Mozilla, mohlo by to znamenat, že se bude jednat o vlajkovou loď tohoto nováčka na poli mobilních operačních systémů.

Je těžké cokoliv předvídat, ale zjevně si bude chtít Firefox OS utrhnout co největší kus slávy. Bohužel netuším, jestli si zrovna Mozilla dobře vybrala uvedení na mobilní události roku. Stačí, aby nějaký výrobce představil větší hit a tento systém bude zastíněn. Snad tomu tak nebude.

Zdroje: engadget.com, androidauthority.com, intomobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat