Google Glass – ještě letos a s cenovkou 1 500 dolarů? videa

Google Glass – ještě letos a s cenovkou 1 500 dolarů? [videa]
2013-02-23T14:13:44+02:00
• 23. 2. 2013
2

Myslím, že projekt Google Glass není potřeba příliš sáhodlouze popisovat. Na našem serveru jsme vám již přinesli pěknou řádku informací. Snad jen ve zkratce pro ty, kteří opravdu nevědí a netuší, jedná se o brýle, které díky propojení na rozsáhlý ekosystém služeb Google přinesou tzv. rozšířenou realitu. Uživatel bude moci interaktivně skrze tyto brýle zaznamenávat vše, co kolem sebe uvidí, a sdílet to s ostatními. Stejně tak bude mít po ruce, respektive před očima veškeré informace, které bude zrovna potřebovat.

Za poslední měsíce jsme mohli čas od času nahlížet pod pokličku tvůrců tohoto projektu a sem tam se objevily informace o nových funkcích. Před krátkým časem se také objevilo oficiální video, které hodně napovídalo o tom, že se projekt Glass nachází ve velice pokročilé fázi. Stále jsme však neměli reálné informace o tom, kdy budou brýle uvedeny na trh. Stejnou záhadou byla i jejich předpokládaná cena.

Nyní se nám na obě dvě otázky dostává odpovědi díky vyjádření samotného Googlu, který sdělil, že by se brýle mohly objevit na trhu již koncem tohoto roku. Předpokládaný termín uvedení se tedy oproti původnímu, který počítal s rokem 2014, posunul, což naznačuje to, že Google s vývojem pokročil rychleji, než předpokládal.

Cena brýlí pro koncové zákazníky je předběžně stanovena na 1 500 dolarů, což v přepočtu na naši měnu činí zhruba 28 950 Kč. Určitě dobrou zprávou je také to, že brýle budou kompatibilní nejen s platformou Android, ale také s telefony od Apple. O Windows Phone zatím zmínka nepadla. Na blížícím se Google I/O se jistě dozvíme mnoho dalších novinek a informací o tom, jak projekt Google Glass postupuje, takže se rozhodně máme na co těšit.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

To si myslím že nepravděpodobné, politika googlu byla doteď co nejvíce srazit cenu, viz řada Nexus.

Z jiných zdrojů jsem se dočetl, že by měla být cena cca 500$. Nevím, co je na tom pravdy, ale cena by za první odpovídala. Cena 1500 je dost vysoká, a pochopil jsem ji, jako beta „cenu“

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat