Google asi nabídne streamování hudby zdarma a bez limitu

Google asi nabídne streamování hudby zdarma a bez limitu
2013-02-23T16:20:06+02:00
• 23. 2. 2013
1

Dnes tu máme téma, které asi mnoho čtenářů nepotěší. Zatímco musíme v naší malé zemi čekat na otevření obsahu na Play Store, tak se mezi tím vytvářejí plány na novou službu, za kterou bude stát Google. Jde opět o obsah hudebního charakteru, ale tentokrát bude zdarma a bez limitu.

V tomto ohledu se zatím jedná spíše o nepřímo potvrzené zvěsti. V nedávné době jsme se mohli dozvědět, že Google plánuje spuštění placeného obsahu na Youtube, což je mnohými očekáváno. Rozhodně asi nepůjde o obyčejná videa, za která budete muset platit. Nabízí se tady možnosti pro nezávislá studia, různé projekty anebo další možnost monetizace obsahu partnerů. Zřejmě v tomto roce budeme moci očekávat výše zmíněnou hudební službu, která bude bez omezení a zdarma.

unnamed (14)

Samozřejmě vás ihned napadne, jak by na tom Google mohl vydělávat. Je tu možnost, že se vedle bezplatné služby objeví i placená varianta, ale veškeré náznaky ukazují, že zde půjde opět o reklamu. Například v první polovině minulého roku dokázali služby založené na reklamě a prémiovém obsahu utrhnout 16 % z celosvětových zisků v oblasti digitální hudby. Jedná se o 468 miliónů dolarů.

Jedná se o velmi rychle rozvíjející se část trhu, kde již nyní dobře fungují služby jako Spotify a Deezer. Google si spuštěním nové služby nechce nechat ujít jedinečnou příležitost. Podle Strategy Analytics se novinka objeví na všech Nexus zařízení a dokonce by se mohla šířit i do ostatních androidích smartphonů a tabletů. Tímto by mohl začít novou konkurenční válku o trhy, ale jak jsem již na začátku naznačil, tak se streamovací služba asi vyhne České republice, aspoň prozatím. Google odmítl komentovat článek, který vyšel na toto téma ve Financial Times.

Zdroj: ft.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

<3 spotify

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat