ZTE V81: 8palcový tablet s Androidem

ZTE V81: 8palcový tablet s Androidem
2013-01-29T09:16:18+02:00
• 29. 1. 2013

Zdá se, že Samsung nebude jediným výrobcem, který uvede na trh 8palcový tablet. Objevil se totiž konkurent v podobě V81 od ZTE. Tento tablet přichází s poměrem stran 4:3, stejně jak tomu je u iPadu mini. Je to poněkud zvláštní typ poměru, jelikož u Androidů se většinou setkáváme s 16:10 nebo 16:9.

Co se výbavy týče, tak kromě již zmíněného displeje, jehož rozlišení displeje čítá 1024 x 768 bodů, je tento tablet vybaven dvoujádrovým procesorem s taktem 1.4 GHz, 1 GB RAM, 4 GB vestavěného prostoru s možností rozšíření o microSD karty, 13MPx zadním foťákem a přední 0.3MPx kamerou. O konektivitu se postarají HSPA, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth, GPS, HDMI out a to vše pak doplní baterie s kapacitou 3 700 mAh. Rozměry tabletu jsou 200 x 156 x 11,07 mm. Dodávaným operačním systémem bude Android 4.1 Jelly Bean.

Prozatím neznáme přesnou cenovku, ale dle výše uvedených specifikací nemusí být nikterak velká. Bohužel se společnost zatím nepochlubila, pro které trhy je tento model určen. Lze však s jistotou očekávat, že společnost ZTE tento tablet představí na veletrhu MWC v Barceloně, kde bychom se měli všechny podrobnosti dozvědět.

Zdroj: unwiredview.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat