XBMC pro Android se dočkal přepracování video

XBMC pro Android se dočkal přepracování [video]
2013-01-19T11:01:35+02:00
• 19. 1. 2013
2

Téměř před půl rokem jsem vás informoval o XBMC pro Android. Jednalo se o první verzi, která měla k plynulosti dosti daleko a samotné ovládání bylo na dotykovém zařízení s menším displejem hodně nepohodlné. Celá aplikace byla uzpůsobena , ale chybělo jí rozhraní, které by se hodilo více pro smartphony nebo tablety. Naštěstí vývojáři pokročili a nyní tu máme první verzi pro naše dotykové miláčky.

Stále se nejedná o finální verzi, ale je dostupný instalační balíček, díky kterému se můžete podívat na pokroky, které byly za posledních několik měsíců dosaženy. Bohužel XBMC stále nepodporuje hardwarovou akceleraci videa, ale pro přehrávání můžete použít externí aplikaci. Sami vývojáři doporučují MX Player, který tuto možnost akcelerace zvládá na výbornou.

logo-app MX Player J2 Interactive Zdarma ANDROID

Samotný XBMC  můžete stahovat z těchto odkazů. Já si zvolil prostřední odkaz pro Nexus 7.

Instalace zabere nějaký čas, ale ještě déle bude trvat první spuštění. Nexus 7 sice disponuje Tegrou 3, ale i tak se trochu zadýchal u inicializace aplikace. Bohužel s tímto musíte počítat, jelikož se nejedná o finální verzi. Hned na úvod vás přivítá obrazovka se čtyřmi možnosti.

Je vidět, že zde chybí optimalizace pro displeje, byť se jedná o pokrok oproti minulé verzi aplikace. Celková reakční doba v ovládání je velmi dobrá a navíc doprovázená efekty. XBMC pro Android nabízí nepřeberní množství nastavení a při samotném procházení jsem si opravdu liboval, jelikož zapracovali na optimalizaci. Není to zatím dokonalé, ale snad se to zlepší s další verzí.

Prozatím nebudu dělat recenzi, jelikož se nejedná o finální verzi, ale snad se brzy dočkáme. Jako multimediální centrum vypadá XBMC na tabletu velmi použitelně. Pomalu budu testovat a zkoušet, co všechno si mohu s touto aplikací dovolit. Recenze se objeví, až vývojáři představí XMBC na Play Store.

Zdroj: xbmcandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

A k čemu je to dobré? Pochopil bych to při připojení k TV (na Apple TV, Raspberry Pi apod.), ale na Nexus 7 nevidím využití, když nelze připojit k TV. 

Přemysl Vaculík

VIP 19. 1. 2013, 16:05

Ale já neříkám, že je to pro Nexus 7. Jen jsem tu neměl jiné zařízení, na kterém bych udělal screeny.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat