Google otočil: Mapy na Windows phone vrátíme

Google otočil: Mapy na Windows phone vrátíme
2013-01-06T10:10:57+02:00
• 6. 1. 2013

Google způsobil mezi komunitou Windows Phone uživatelů celkem značný humbuk. Včera jsme vás informovali o tom, že byl zablokován přístup do služby Google Maps z prohlížeče v systému Windows Phone. O tom, co se dělo, si můžete přečíst v předchozím článku.

Blokáda Windows Phone pokračuje: Google Maps už nespustíte

Dnes se ale situace obrátila a Google změnil svoje stanovisko. V posledním prohlášení uvedl, že průběžně testuje kompatibilitu Google Maps a jednotlivých prohlížečů. V posledním testu údajně nebyl Internet Explorer schopen nabídnout dostatečnou funkcionalitu, která by uživatelům přinesla kýžený “uživatelský zážitek”. Proto bylo v návaznosti na to přistoupeno k přesměrování na základní vyhledávání Googlu. Později však podle vyjádření došlo jak na straně mobilního IE, tak na straně Google Maps k implementaci inovací, které uživateli konečně přinášejí lepší zmíněný “uživatelský zážitek” a funkcionalitu. V reakci na to tedy nyní Google pracuje na odstranění přesměrování.

K odstranění přesměrování zatím nedošlo.

msgoggoogle-maps-icon

Google Maps se tak na telefony s Windows Phone zřejmě brzy vrátí, byť stále “pouze” skrze webový prohlížeč. V podobný zvrat samozřejmě nemůžeme doufat u dalších služeb, jako je například zrušený ActivSync nebo problematické API Youtube.


Nebudeme zacházet do spekulací o pravém důvodu tohoto obratu, ale samozřejmě nás zajímá váš názor, o který se s ostatními můžete podělit v diskuzi.

Zdroje: theverge.com, engadget.com, thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat