Facebook pomalu spouští VoIP telefonování

Facebook pomalu spouští VoIP telefonování
2013-01-17T07:03:29+02:00
• 17. 1. 2013
2

Nedávno aplikace Facebook Messenger získala poměrně zajímavou možnost v podobě hlasových zpráv, které můžete posílat svým přátelům. Ti si je mohli přehrát v mobilu nebo ve webovém prohlížeči na běžném PC. Věděli jsme také, že existuje pilotní program v Kanadě, kde si tento gigant pohrával s možností VoIP telefonování.

 

Nyní Facebook potvrdil webu The Verge, že tato novinka opustila testovací fázi a je zcela připravena na oficiální spuštění. Samozřejmě je zde několik podmínek, které musíte dodržet. Abyste si mohli volat skrze aplikaci Facebook Messenger, tak musíte mít iPhone. Prozatím není verze pro systém Android, což by se ale mělo brzy změnit. Další faktor už asi nebudete moci nějak jednodušeji obejít, jelikož možnost telefonování je dostupná jen pro USA.

Tento způsob VoIP telefonování není omezen jen na Wi-FI, ale zatím nevíme, jak moc bude datově náročný pro běžnou mobilní síť. V následujících dnech tak mohou američtí operátoři sledovat pokles hovorů skrze jejich sítě, ale záleží také na dostupnosti mobilního připojení k internetu. Kromě operátorů se mohou také obávat i současné služby, které nabízejí podobnou možnost již delší dobu. Tím myslím třeba Viber nebo Skype. Facebook není malá síť a se svou základnou uživatelů se takřka stává „mobilním operátorem“.

Bohužel zatím nemáme informace, kdy se tato novinka dostane na Android nebo kdy bude spuštěna ve více zemích. Dle mého názoru se nemusíme těšit na nějaký brzký start, jelikož Česká republika je poměrně malou zemí. Jedná se o první hřebík do rakve mobilním operátorům, kteří se výhradně spoléhají na běžné telefonování? Zřejmě ano a měli by se přeorientovávat na poskytovatele mobilního připojení k internetu.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Musíte mít iPhone… Na obrázku Nexus :D

Přemysl Vaculík

VIP 17. 1. 2013, 10:55

To je obrázek k vypuštění funkce odesílání hlasových zpráv. Zatím není k dispozici screen z iPhonu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat