Samsung – Grand Duos, Galaxy S 2 Plus a jeden neznámý

Samsung – Grand Duos, Galaxy S 2 Plus a jeden neznámý
2012-12-13T10:30:38+02:00
• 13. 12. 2012

Samsung tak trochu pozměnil svou strategii v představování mobilů. Toho jsme byli svědky aspoň v roce 2012 a právě příští rok se ukáže, jestli zachová tento styl, nebo vše bylo jen kvůli olympijským hrám. Aktuálně to vypadá tak, že SGS IV bude představen později, ale na veletrhu MWC se ukáží aspoň nějaké nové modely.

Zatím se objevují specifikace několika z nich, ale konečně zde máme fotografie, které nám mohou přiblížit finální podobu. Aktuálně se objevily tři mobily a my se na ně nyní podíváme. Začneme smartphonem, který bude v mírném duchu pokračovat v udržování legendy kolem Galaxy S 2. Novinka ponese jen přívlastek Plus a, jak můžete vidět na fotografii níže, nebude se nijak zvláště lišit od svého předchůdce.

Kromě vzhledu se asi nebude ani příliš lišit ve specifikacích, byť zde jsou nějaké změny. Displej má opět úhlopříčku 4,3 palce s rozlišením 800 x 480 pixelů, ale asi již nemůžeme počítat s technologií Super AMOLED Plus. Možná dojde k mírnému snížení, ale nejsou zde žádné bližší informace. Procesor bude podtaktován na hodnotu 1 GHz, ale bude se jednat stále o dvoujádro. Přední kamera bude mít 2 MPx a zadní dosáhne na hodnotu 8 MPx. Číselné značení je GT-i9105P a hned od začátku bude mít systém Android 4.1 Jelly Bean. Cenovka zřejmě bude směřovat do střední třídy.

Již se tu objevily spekulace o modelu Galaxy Grand a jeho bratříčkovi Grand Duos. Zřejmě se nyní upřesňují a specifikace nebudou tak pěkné, jak bylo prvně tvrzeno. Procesor by měl dosahovat na takt 1,2 GHz na každém ze dvou jader. Displej by měl mít nakonec rozměr 4,5 palce s rozlišením 800 x 480 pixelů. Přední a zadní kamera bude totožná s modelem Galaxy S 2 Plus. Opět zde bude Android 4.1 Jelly Bean. Vzhledově se jedná o nižší třídu Galaxy S III.

Poslední model zatím nedostal název, a tak je zatím znám jako GT-I8262D. S největší pravděpodobností bude zapadat do nižší třídy. Pravděpodobně se jedná o následovníka Galaxy Mini nebo Galaxy Ace, ale tentokrát s Androidem 4.1.2. V základu bude disponovat 1GHz procesorem a displejem o úhlopříčce 4,3 palce s rozlišením 800 x 480 pixelů. Zadní kamera bude mít 5 MPx a například nebude chybět podpora microSD karet. Více informací není známo a asi všechny tři modely budeme moci poprvé prozkoumat po veletrhu MWC, kde by měly být představeny.

Zdroje: sammobile.com, unwiredview.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat