Nokia Lumia 505 oficiálně odhalena pro Mexiko

Nokia Lumia 505 oficiálně odhalena pro Mexiko
2012-12-17T15:55:46+02:00
• 17. 12. 2012

Zvěsti z minulého týdne byly naplněny a latinskoamerický trh se přeci jen o víkendu dočkal nového modelu od společnosti Nokia. Mexická pobočka představila po vzoru Lumie 510 novou low-endovou Lumii, tentokrát s číselným označením 505, a to pouze a exkluzivně pro jednoho z místních operátorů.

Nokia Lumia 505 uvedená pro operátora Mexico Telcel váží přijatelných 131 gramů a ani svými rozměry neurazí – nabídne 118,1 x 61,2 x 11,3 mm. Telefon běží na operačním systému Windows Phone ve verzi 7.8. Dále je také například vybaven 3,7palcovým AMOLED displejem, jednojádrovým procesorem o frekvenci 800 MHz a 256MB pamětí RAM.

Ačkoliv na zadní straně překvapivě nese 8MPx fotoaparát s optikou Carl Zeiss, tak bez přední kamerky se budou muset uživatelé obejít. Vnitřní paměť nabízí 4 GB úložného prostoru, ale bez možnosti jeho dalšího rozšíření. Zřejmě tímto krokem hodlá Nokia společně s Microsoftem zvýšit využívanost úložiště SkyDrive, kde každý získává 7 GB volného prostoru.

Co se týče výdrže, tak pod zadním krytem lze narazit na baterii s 1 300 mAh, která přehraje 36 hodin hudby a dovolí provolat 7,2 hodiny v 3G síti. Přitom maximální pohotovostní doba slibuje až 600 hodin provozu. Prozatím není známo, zda Nokia u displeje tohoto zařízení použila technologii ClearBlack, ale šlo by o solidní funkci v již tak nabitém telefonu.

Nakonec cena ani dostupnost není přesně známa. Operátor Telcel vypustí k prodeji Lumii 505 v červené, růžové a černé barevné kombinaci až v příštích několika týdnech, čili lze očekávat až začátkem následujícího roku.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat