Asus by mohl uvést cenově dostupnější tablet, než je Nexus 7

Asus by mohl uvést cenově dostupnější tablet, než je Nexus 7
2012-12-02T14:24:39+02:00
• 2. 12. 2012
1

Na základě výsledků z databáze GLBenchmark se objevily spekulace, které poukazují na to, že by Asus mohl přijít na trh s cenově  ještě zajímavějším tabletem, než je Nexus 7. Spekulovalo se o něm již před uvedením Nexusu 7. Z výsledků GLBenchmarku můžeme vidět, že se jedná o model s označením Asus ME172V. Z detailů je patrné, že by se opravdu mohlo jednat o jakousi levnější variantu sedmipalcového tabletu s ořezanými hardwarovými parametry. Podle specifikace, které jsou uvedeny, je toto testovací zařízení osazeno 1GHz procesorem, grafickou jednotkou Mali s frekvencí 400MHz a rozlišení displeje 1024 x 600 pixelů. Operačním systémem na testovaném zařízení byl Android ve verzi Jelly Bean 4.1.1.

Také se uvádí, že by tento model měl být osazen slotem pro microSD kartu, což by jej určitě stavělo do velice výhodné pozice z pohledu možnosti rozšíření úložné kapacity. Vzhledem k tomu, jaký úspěch zaznamenává Asus se svým Google Nexus 7 po celém světě, dalo by se tímto krokem chápat snahu přinést ještě levnější tablet, který by kladl důraz hlavně na relativně slušný výkon za nízkou cenu. Dle spekulací by se tento nízkorozpočtový model mohl prodávat za cenu kolem 99 USD, nicméně tato cena je silně spekulativní a nevypovídá nic o reálné ceně, kterou můžeme očekávat. Otázkou také je, pro jaký trh bude tablet určen, a pakliže by se čistě náhodou dostal i na ten náš, není jisté, kde by se pohybovala prodejní cena. Pokud zaznamenáme nějaké další informace o tomto zařízení, určitě se je zde dočtete.

Zdroj: slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

„hardwarovími“ ;-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat