Google a Motorola – konec globálního působení?

Google a Motorola – konec globálního působení?
2012-11-27T11:07:01+02:00
• 27. 11. 2012
2

Když Google koupil Motorolu, tak se uvažovalo tom, že hlavním záměrem nákupu byly patenty, kterých má tento výrobce nespočet a dokonce některé považujeme za prapatenty mobilního průmyslu. Po tomto obrovském nákupu začala restrukturalizace, která se dá vyčíslit do stovek miliónů dolarů.

Rozhodně se tomuto kroku nemohli vyhnout, jelikož finanční stav Motoroly nebyl nikterak dobrý a dokonce zde byla hrozba úplného zániku. Zavírání poboček a propouštění v globálním měřítku je celkem normální a mohli jsme s tím počítat. Co ale nejvíce překvapuje, jsou poslední informace o dalším zavírání. Tentokrát nejde o továrny nebo kanceláře, ale bude ukončen provoz mnohých webových stránek.

S touto stránkou se máme setkat u webu Motoroly

To by se mělo týkat Asie, Evropy, Afriky a Středního Východu. Poměrně zvláštní krok, který asi nemůžeme chápat v dobrém slova smyslu. Sám jsem si všiml v diskuzích na našich sociálních sítích, že si stěžujete na malou působnost Motoroly třeba v České republice a že by se měla opět vrátit na trhy, odkud nedávno odešla. Zjevně se tak nestane a dostupnost produktů bude slábnout.

Pokud se bojíte, že se tak znepřístupní vše, tak se nemusíte bát. Podpora by měla zůstat – tento krok se bude týkat hlavně produktových stránek. Zjevně jsme svědkem toho, že se „Googorola“ soustředí jen na americký trh a jemu podobné.

Co to vlastně znamená? Konec výrobce, nebo začátek něčeho nového? Jako by si tak Google vytvářel svou vlastní soukromou manufakturu na zařízení. Přece Google už ukázal, že Play Store nemusí sloužit jen k prodeji aplikací, knih atd. Hodlá v brzkém horizontu nabízet smartphony Motorola skrze svůj obchod? To netuším, ale něco se děje. Jen je těžké cokoliv předvídat. Kolem Googoroly není příliš mnoho informací a z těch dostupných je těžké vyvozovat nějaké závěry.

Navíc se zde objevují informace, že následující Chromebook bude osazen dotykovým displejem z vlastní dílny. Je to snad náznak toho, že by využil kapacity Motoroly k výrobě svého vlastního výrobku? Možná se naplní původní zvěsti, že se Google stane výrobcem. Jak se vám zdají tyto postupy? Rozloučíme se s Motorolou nadobro? Nebo si Google více integruje Motorolu do svého impéria?

Zdroje: androidauthority.com, ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Lukáš Melčák

11. 12. 2012, 14:14

Když to tady tak čtu.. nevíte neěkdo, jestli příjde Morotola Razr HD (MAXX) na český trh a popřípadě kdy? 

Díky

Popravdě… konečně. 
Konečně by mohl začít „využívat“ to co si koupil a mohl by začít produkovat vlastní mobilní přístroje, sám si je prodávat atd…  A pokud k tomu patří i zavření několika webů, tak ať to klidně udělá.
Pokud začne smartphony prodávat na PlayStore, tak je docela logické i to, že weby pro různé regiony se zavřou, protože už jich nebude třeba. Nechá jen „světovou“ nebo Americkou (chcete-li) verzi webu a ta bude zastupovat firmu, nic více a nic méně.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat