iPhone 5: Znáte tenčí smartphone? My jsme našli tři

iPhone 5: Znáte tenčí smartphone? My jsme našli tři
2012-09-13T07:53:40+02:00
• 13. 9. 2012
39

Apple představil iPhone 5, u kterého razantně snížila tloušťka. Apple dokonce tvrdí, že je novinka nejtenčí smartphone na světě. Nám se podařilo najít tři další modely, které jsou ještě tenčí…

Apple při porovnávání svého nejnovějšího modelu příliš velký aplaus nesklidí. Jeho tělo měří 7,6 mm, což  v porovnání s předchozím modelem může vyvolávat pocit výrazného ztenčení, ale v případě konkurence s operačním systémem Android nešlape některým ani na paty. Tři hřebíky do rakve Applu nyní zatloukly tyto společnosti s modely:

ZTE Athena (6,2 mm)

Oppo Finder (6,65 mm)

Huawei Ascend P1 S (6,68 mm)

Nebudeme tak dále chodit kolem horké kaše a rovnou můžeme říci, že teď a ani v příštích několika dalších měsících se Apple nebude moci chlubit svou tloušťkou. A pokud vás nadchly provozní podmínky nového iPhonu 5, tak například Motorola u modelu Droid Razr Maxx HD nabízí baterii o kapacitě 3300 mAh, a to vše v těle o tloušťce 9,3 mm. Apple předvedl jenom další evoluci, tak snad příště. Třeba za rok…

Pokud jste natrefili na další zařízení, které jsme vynechali, dejte nám o nich vědět níže do komentářů.

Zdroj: AndroidGuys.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Od dob véček Motorola Razr se každý může z těch žiletek posrat. Ale k čemu je to dobré? Vždyť se to špatně drží v tlapě. Kvůli tomu, že mi S. Galaxy SII věčně vypadával z ruky, tak jsem se ho zbavil :/ A ještě když má telefon ostré hrany. :/

Až budu potřebovat záložku do knihy, tak budu nepochybně uvažovat o jeho koupi.

Antonín Horňáček

14. 9. 2012, 22:08

Dodávám přítomným čtenářům k tomuto článku, že Apple skutečně iPhone 5 nazval jako “Světově nejtenčí smartphone“ (viz snímek z konference). Přeji hezký večer :)

34. a 7.1 mm ma aj tam hore v tom hrbe? a koniec koncov najtensi telefon z toho robia novinari a nie apple

Ještě, že ten iPhone vyšel, jinak by asi nebylo o čem psát. 16 článků na na jedné stránce, kde se propírá iPhone zprava doleva a naopak, to je fakt záhul. Nedostávají redaktoři jako pracovní benefity akcie Applu? :-D

Tak nejtenci mobil na svete to urcite neni (ani nejtenci aktualne prodavany – treba lonska motorola razr ma 7.1 mm). Kazdopadne si ale nepamatuju, ze by apple tohle nekde tvrdil – sledoval jsem prepis predstaveni ip5 na The Verge a tam jen psali, ze to je nejtenci iphone, ne nejtenci telefon. Video jsem ale nevidel takze nemuzu soudit…

24. Akorat, ze iPhone nikdy pomer 4:3 nemel, bylo to 3:2 kdyz uz.

K smichu tento clanek. Co vic dodat… Srovnavat nejake hrbate cinske pastiky s mistrovskym dilem, jake Apple predstavil. Apple na keynote nazval iPhone 5 „nejtenci iPhone vubec“ a toto tvrzeni samozrejme plati.

Znáte smartphone s minimální tloušťkou 16mm, optimálně 16-19mm? Tenčí se mi mizerně drží u ucha při volání. Větší baterie nebo lepší optika foťáku pak u tlustšího mobilu taky potěší.

hockeyfreak

13. 9. 2012, 19:37

uplna blbost toto porovnanie! ved vy porovnavate tie mobily na najtensich miestach. Musite porovnavat sirku na najsirsom mieste. Tie telefony maju klasicke „brady“ alebo im trci fotoaparat.
iPhone 5 je rovnako tenky na celej ploche! To je velky rozdiel!
Nezabudnite to zaradit ako jednu z kotev do clanku „10 kotev ktere tahnou Apple ke dnu“ :)))))))

Chtěl bych se zeptat, kde to iPhone tvrdí? Ten obrázek co je u článku (s textem Nejtenčí telefon) je z představení iPhonu 4…

„Znáte tenčí smartphone? My jsme našli tři“

Našli jste možná tak pěkný h*vno.

Ale tak pánové, zklidněte to. Já chápu, že vám Androidistům Apple neustále šlape na kůří oko, ale to neznamená, že byste se do něj měli automaticky a velmi neprofesionálně navážet. Tento článek víc zavání neobjektivní nenávistí patřící do diskuzí ve kterých se obvykle hádají kreténi. Příště, než začněte vidět rudě, vezměte nejdříve studený hadr a dejte si ho na čelo, napočítejte do deseti a pak napište vkusně a s citem článek, ve kterém se Apple pokusíte s nadhledem potopit. Jinak budete všem pro smích.

Napadá mě ještě jeden… Fujitsu Arrows ES IS12F

vsudebyldvakrat

13. 9. 2012, 16:36

no jo to by bylo aby mobilmania neměla něco proti iPhonu ale tentokrát vás napadla pěkná kravina. Tihle 3 jsou sice tenčí ale co umí? Nic. Tohle se nedá s iPhonem5 srovnávat

To je sranda. Místo vzdychání nad tím, co vše ip5 umí a čím drtí konkurenci se tu iphonisti hádají, jestli je ta karikatura telefonu nejtenčí… To jsem taky kdysi četl, že je displejdisplej 3,5“ max a poměr 4:3 ideál. Superamoled, že je omalovánka a vícejádrový procesor jen pro android. Je nejtenčí, gratuluji…

Zapomente na Apple a kupte si SAMSUNG

Název článku je zavádějící pokud je článek prostou kopií z jiného webu. Vy jste v podstatě nic nenašli páni redaktoři :)

Ehm, motorola má baterii s 3300 mAH a to znamená že vydrží v provozu déle? Můj kolega si koupil ke galaxy note baterii stejné kapacity a je na tom hůř než-li čtyrkové iphone. V tom je problém těch řvounů, co pořád skáčou a křičí „dyť to má pomalej procesor, slabou grafiku, malou operační paměť, nejde tomu vyměnit baterka a je moc malá! “ a pak si koupí papírově něco lepšího a pak jenom čumí „ono ti na tom de todle, to se mě seká a to ještě nenabíjíš? Já bych měl už vybito“. A neb lidi, bavte se s android hračkama, ale nepáchejte takovýhle članky, když nevíte o čem apple je (nebo doposud zatím byl). :o)

František Louda

13. 9. 2012, 13:49

Nenechte tu děti psát takové články ,vždyť to opravdu nemá úroveň.

Panasonic Eluga má 7,8 a HTC One S má 7,8, což je víceméně stejně, jde jen o to, kdo to jakou šuplerou měřil..:)

Nedáte sem link, kde to niekto z Apple tvrdí? V propagačnom videu som sa stretol len s tvrdením, že ide o najtenší doposiaľ predstavený iPhone.

Mimochodem, Huawei má bradu a Oppo vystouplý foťák… Ačkoliv sby výrobce udat rozměry opisované krychle, což značí kolik skutečně zabírá místa, tak když se jim to takhle napsat nehodí, tak to tak nenapíšou.

ZTE Athena je pokud to vím správně formálně ještě neexsitující, takže je to blbě s ní srovnávat. iPhone se bude co nevidět prodávat, ale kupte si Athénu…

iPhone je skutečně nejtenčí telefon. Jestli ne, tak ukažte nějaký tenší, který má uvnitř fotoaparát…

Kael: Na tos přišel kde? Někde v katalozích? To že brada je tlustá 9,6 mm (nebo 10,6, nejsem si jistý) tam už ale chybí že? :-)

Oppo je z těch značek jediná neznámá. Jinak již zmíněná Motorola Razr je příklad tenčího telefonu.
Samozřejmě v oblasti optiky foťáku je to víc.

@majkicz #5

„Huawei…jedna se o tloustku v nejsirsim miste? Nebo je to stejny “ojeb” jako tehda u Samsungu?“

Taky isty ojeb pouziva Apple pri Macbook Air. 3mm thin. Iste, v najtensom mieste.

jusefe: lebo iPod Touch je mobil, ze? :D

ale aj tak sa zabavam nad tym vzajomnym haterizmom ;) takze aktualne sa kto dalej docura meria v desatinach milimetra hrubky telefonu?

2: ak je to jedno tak je jednoznačne najtenśí iPod touch 5 generácie (6,1 mm)

jezis to je zase jednostrany skvar tenhle clanek od nejakeho maleho kluka posedleho Androidem. Apple je opravdu nejtenci smartphone, ktery je na trhu (21.9). Huawei ma bradu fotoaparatu, proto tyhle nejtenci mobily je treba brat z rezervou..jaky jiny v prodeji mobil ma bez jakekoliv brady 7,6mm? (ne ze by na tom zalezelo)

Tenhle laciný blog je s prominutím k smíchu- viz komenty od g-suse a cibetika. A nazvat tři Číňany hřebíčky do rakve Applu…to je olol roku.

To jsou všechno buď ještě neuveřejněné mobily nebo nemají danou tloušťku v celé délce, ale mají hnusný prohyb.

Otazka na redakciu:
Merali ste tie telefony v ich najtensom mieste, alebo na tom najsirsom, t.j. v miestach kde trci optika fotoaparatu?

Huawei Ascend P1 sa samozrejme uz predava za cca 420 eur; predaj zacal koncom augusta.
Prve dva ani nepoznam.

Motorola Razr 7,1 mm

K ZTE lepsi foto neni? Nebo je to nejaky trapny prerelease?
Oppo…to je render, realny telefon je kde? A kdo tu znacku vubec zna?
Huawei…jedna se o tloustku v nejsirsim miste? Nebo je to stejny „ojeb“ jako tehda u Samsungu?

Děláte, jako byste si iPhone 5 už koupit mohli :-)

Nový iphone mě nějak extra nenadchl, ale tenhle článek k němu fér neni.

Tak jinak položená otázka. Který tenční smartphone si nyní můžete koupit?

Neni důležité, kdy je cnějaký produkt ohlášen. Důležité je, kdy je uveden na trh. Pevně věřim, že Apple mohl i5 ohlásit klidně na konci roku 2011 a začít ho prodávat až teď. Jenže Apple ohlašuje produkty, které se začnou rovnou prodávat.

O tom, že by v tom Apple neměl náskok lze mluvit až v moment, kdy někdo tenčí zařízení obdobných parametrů dříve uvede na trh.

Ale jinak musim souhlasit s tím, že to začíná být nuda. Když přišel iPhone, byla to revoluce, která změnila mobilní bussines. Příchod 3G byl evolucí, ale to vůbec nevadilo, protože přišla revoluce v podobě nového iOS, který umožňil instalaci aplikací. Příchod 3Gs byla taky jen evoluce, ale opět to až tak nevadilo, protože to „woow“ spočívalo v rozjíždějícím se trhu aplikací. Pak přišel I4, což byl woow telefon s retina display a novým designem. Pak I4s… žádné woow se už nekonalo, ale Siri bylo něco nového a neokoukaného.

I5 z mého pohledu už je docela nudnej nástupce. Kus hliníku na zádech, o 1,5cm protažený display. Přitom těch možností inovací byla fakt spousta.

Navíc lze tak nějak očekávat, že příští rok nás bude čekat I5s se 4jádrem.

Celkově to jsou skvělé telefony, ale asi si od nich na pár let odpočinu. Po 5ti letech na iOS je to pro mě už okoukanej systém, ve kterém vidim jen naprosto minimální inovaci.

jusefe: to nic nemění neřekli nejtenčí z hi-endu. Když je nějakej smartphone nejtenčí tak je nejtenčí a je jedno jestli má jednojádro 600Mhz a nebo 8 jader a kávovar integrovanej.

Začnem odspodu…

Huawei, predstavený, ale predávajú sa len „pre-relase“ kúsky. Začiatok predaja sa odhadoval na druhú polku 2012, ešte sa nepredáva.
dvojjadro A-9 na 1,5 Ghz,
powerVr SGX 540,
1Gb RAM,
4Gb vnútornej pamäte
4,3 palca Qhd obrazovku
váži 130 gramov
Max. HSDPA 21 Mbps.
Oppo, predstavený 26.5. Tiež pre-relase.
Špeky sú viac menej rovnaké ako Huawei
ZTE, rumor, ešte nebol predstavený.

V skratke: sú to také mid-endy.

Je logické že s väčším telom príde väčšia baterka, ale zväčšiť mobil vie každý….

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat