Asus představil Padfone pro český trh videa

Asus představil Padfone pro český trh [videa]
2012-08-08T10:04:40+02:00
• 8. 8. 2012
1

Asus včera uspořádal tiskovou konferenci k uvedení unikátního zařízení Asus Padfone na český trh a my jsme byli u toho. Co toto kombinované zařízení nabídne, kdy si ho budete moci koupit a kolik bude stát?

padfone_20120326_27

Začneme rekapitulací parametrů tohoto zařízení. Základem celého kompletu je telefon, kde se nachází veškerý výpočetní výkon. Jádro telefonu tvoří procesor Qualcomm Snapdragon S4 s frekvencí 1,5 Ghz a grafický čip Adreno 225. Toto je samo o sobě zajímavý údaj. Asus totiž ve svých tabletech běžně využívá procesorů Tegra. Tentokrát tedy Asus vsadil na model S4 od společnosti Qualcomm. Paměť RAM disponuje kapacitou 1 GB a vnitřní pamět zařízení je 16 GB. Displej telefonu má uhlopříčku 4 palce s rozlišením qHD (960 × 540). V současné době zařízení nabízí operační systém Android ve verzi 4.0.4, ale s aktualizací na Jelly Bean se podle vyjádření Asusu počítá. Fotoaparát nabízí rozlišení 8 Mpx a přední kamera potom VGA rozlišení.

Z osobních zkušeností můžu říci, že fotoaparát nebude nejsilnějším parametrem tohoto přístroje. Focení je poměrně pomalé a kvalita se rozhodně nemůže rovnat fotoaparátům top modelům jiných značek.

Telefon jinak působí velice dobrým dojmem a myslím, že by na trhu mohl uspět i jako samostatné zařízení. Tuto formu prodeje však Asus zatím nechystá.

Nyní se přesuneme k tabletu, do kterého se telefon vkládá. Jeho hlavní doménou je 10palcový displej s rozlišením 1280 × 800 pixelů. Tablet vlastním zadním fotoaparátem nedisponuje a skrze otvor využívá zadní fotoaparát telefonu. Nechybí zde ale přední kamera s rozlišením 1280 × 800.

Zajímavým příslušenstvím, které stojí za zmínku, je stylus. Kromě jeho klasické funkce je zde totiž integrován i mikrofon a reproduktor, takže je možné ho využít jako handsfree sadu k telefonu/tabletu. Jak jsme se na tiskové konferenci přesvědčili, toto řešení je funkční a při vloženém telefonu v tabletu především nezbytné. Pro tento účel je také stylus vybaven vibračním motorkem.

Klávesnice, do které je možné tablet s telefon vložit, je velice podobná doku z první generace modelu Transformer. Kompatibilní ovšem s žádným z předchozích modelů není. Pokud sečteme výdrž baterie v telefonu, tabletu a klávesnici, dostaneme podle údajů Asusu až 16 hodin výdrže při aktivním využívání přístroje.

V základním balení nechybí ani obal pro telefon vložený v tabletu, respektive tablet. Ten zároveň umožňuje využití jako stojánek pro dvě polohy. Na boční straně pak najdeme I držáček pro zmíněný stylus.

Základní balení tvoří telefon, tablet, stylus a pouzdro. Tento set se bude prodávat za doporučenou cenu 17 990 korun. Pokud budete chtít k zařízení i klávesnici, budete si muset připlatit dalších 2 990 korun. Je pravda, že pro začátek Asus nasadil cenu poměrně vysoko. Na druhou stranu získáte zařízení, které je schopno zastoupit telefon, tablet a, do jisté míry, notebook najednou. Uvidíme, jestli bude mít s tímto konceptem úspěch.

Pokud se pro Padfone chystáte do českých obchodů, měl by být dostupný již během tohoto, nebo příštího týdne. Dostupnost u operátorů je zatím nejistá.

padfone_20120305_26padfone_20120326_02

padfone_20120326_04padfone_20120727_3

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Petr Bělík

8. 8. 2012, 10:57

Jen takové doplnění a zajímavost.

Pokud je Padfone vložený do tabletu a ten připojený k doku, je prioritně nastaven odběr energie z baterie doku, poté tabletu a nakonec až smartphonu. Je to logické, ale moc lidí o tom třeba ani netuší.

Při nabíjení je tomu naopak, nabíjí se tedy prioritně prvně smartphone, poté tablet a nakonec dok.

K použitému procesoru. Na Brněnské Android Road Show nám to zástupce nejen české pobočky nvidie Igor Staněk vysvětlil jednoduše. Tedy nvidie nemůže stíhat vyrábět a zásobovat svými čipy takové množství zařízení.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat