Zastavil se prodej Galaxy Nexusu–Samsung neuspěl s odvoláním

Zastavil se prodej Galaxy Nexusu–Samsung neuspěl s odvoláním
2012-07-04T07:49:05+02:00
• 4. 7. 2012
2

V USA to má Samsung dnešním dnem ještě těžší. Již jsme vás informovali o tom, že tato korejská společnost neuspěla s odvoláním dočasného zákazu prodeje tabletu Galaxy Tab 10.1 a mírně jsme naznačili, že se to nemusí povést ani u smartphonu Galaxy Nexus. Bohužel se dnešním dnem tento smartphone s čistým Androidem dostal mimo zákon.

galaxy-nexus-vs-apple

Jedná se pouze o předběžné opatření, dokud se celý spor nevyřeší. Aby zákaz mohl platit, tak musel Apple složit kauci ve výši téměř 97 miliónů dolarů. Tu samozřejmě velmi rychle zaplatil a dnešním dnem si nikdo nemůže pořídit tuto vlajkovou loď Googlu v USA. Ihned se tento zákaz projevil na Play Store, kde si Američané mohli jednoduše Nexus pořídit. V tuto chvíli čeká na potencionální zákazníky pouze informace o tom, že pokud zadají email, tak budou informování ihned, jakmile budou moci tento smartphone prodávat.

2012-07-03_2059_medium

To samozřejmě nasvědčuje tomu, že to Google nevzdal a dokonce se objevují informace, že si našel kličku. Prozatím nevíme konkrétní informace, ale vše by mohla vyřešit aktualizace systému. Podle obrázku můžeme soudit, že tou aktualizací je přechod na novou verzi systému – Android 4.1 Jelly Bean.  Jen upozorňujeme, že zákaz prodeje byl založen na patentu týkající se vyhledávání v mobilu.

Možná Google objevil způsob, jak ponechat funkcionalitu tak, aby si toho zákazník nevšiml. Rozhodně se na internetu proslýchá, že se jedná o kličku, která by vše mohla vyřešit a případně naštvat jablečnou společnost. V tuto chvíli se stává z Galaxy Nexusu horké zboží a možná nakonec vše dopadne tak, že se začne prodávat ještě více, když tak moc vadí Applu. Nadále budeme sledovat celou kauzu a budeme vás informovat o průběhu.

Zdroj: engadget.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Tak,tak, se bojí konkurence šmejdi, tak dělají všechno pro to, aby konkurenci vytlačili z trhu. Nemám nic proti, jejich výrobkům, ale v této firmě jsou pravděpodobně mentálně narušení někteří manažeři. Konkurence je o tom, kdo vyrobí lepší výrobek a za jakou cenu. Jenom ostatní brzdí ve vývoji lepších technologii, neboť kdo chce prodat v Americe, musí prvně zkontrolovat milion patentu aby se náhodou jabko nepotento. Stejně nemají šanci, nechť je nakousnutému a červivému jablku země lehká.

Syčáci z jablkáři. Však se jim to vrátí !
Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat