Samsung ublíží Nokii a prodá 200 mil. smartphonů

Samsung ublíží Nokii a prodá 200 mil. smartphonů
2012-05-08T10:00:47+02:00
• 8. 5. 2012
1

Společnost Samsung v nedávné době oslavila prvenství v mobilní světě. Porazila nejstarší firmu vyrábějící mobilní telefony, tudíž Nokii. Jak se zdá, nehodlá v rivalitě polevit a plánuje se stát naprostou a nezpochybnitelnou jedničkou mezi smartphony. Vlajkovou lodí se pro tento rok stal super smartphone Samsung Galaxy S III, který byl představen teprve před několika dny a také jsme o něm přinesli jeden shrnující článek se vším všudy.

big

S tímto mobilem bude muset uspět a očekává se, že pokoří své předchůdce. První generace se prodalo přes 10 miliónů kusů a SGS 2 překročila 20 miliónů. Pro vaši představu, v roce 2011 bylo prodáno celosvětově 491.4 miliónu smartphonů. Je jasné, že v tomto roce dojde k nárůstu, ale prozatím se neví, jestli se bude jednat o stejný skok jako mezi lety 2010 a 2011. Tehdy došlo k 60% zvýšení prodejů, a pokud by se toto číslo mělo opakovat i v tomto roce, tak by se celosvětově prodalo téměř 800 miliónů smartphonů.

JK Shin, prezident divize Samsung Mobile, se nechal slyšet, že Samsung letos prodá 200 miliónů smartphonů. Ve spojení s výše uvedeným předpokladem by to znamenalo, že každý čtvrtý smartphone bude od Samsungu. Jedná se o velmi ambiciózní plán, ale s mírnou dávkou optimismu můžeme říci, že by se to mohlo podařit.

Samsung asi ublíží Nokii

Microsoft drží pevnou ruku nad jedním z nejmladších systémů mobilního světa a snaží se jej protlačit co nejvíce, a to i s pomocí Nokie. Během tohoto roku se objeví Widows Phone 8 Appolo pro smartphony a také Windows 8 jako plnohodnotnější verze pro tablety. Již nyní se můžeme těšit na menší renesanci a rozvíření vod trhu s mobily a hlavně s tablety. Nokia již nastínila své plány s tímto systémem, ale zřejmě nebude jediná, která chce přijít s novou verzí operačního systému.

Ačkoliv se Samsung zatím extrémně nevěnoval systému od Microsoftu, tak by se mohlo vše změnit s příchodem osmiček. Zřejmě se objeví tablet s Windows 8 od Samsungu, ale nesmíme zapomenout, že tento výrobce vládne v současnosti mobilem, který je napůl cesty mezi smartphony a tablety. Tím samozřejmě myslíme Galaxy Note, který má displej s úhlopříčkou 5.3 palce.

Samsung-Galaxy-Note-Windows-Phone

Prozatím můžeme tuto zprávu zařadit do kategorie zvěstí, ale zřejmě se objeví varianta Galaxy Note se systémem Windows Phone 8 a s vnitřnostmi Samsungu Galaxy S III. Dále se proslýchá, že korejský výrobce nasadí agresivní strategii s tímto zatím nepředstaveným systémem. Konec tohoto roku může být ještě velmi zajímavý, a pokud by Nokia nepřišla s něčím, co překoná zařízení od Samsungu, tak by se mohla ocitnout ve velkých problémech.

Zdroj: intomobile.com, technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

No a Nokia (dodala do velkoobchodu + prodané licence) 2 mil lumií. Tedy jednu setinu. Kolik si toho lidé skutečně koupili odmítají říct. Tipuju polovinu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat