Android Apps 23: Bezpečnost s Androidem videomagazín

Android Apps 23: Bezpečnost s Androidem [videomagazín]
2012-04-02T06:40:32+02:00
• 2. 4. 2012
4

Untitled-2

V tomto dílu Android Apps se nejprve podíváme na českou aplikaci, díky které budete mít vždy přehled o otvírací době nejen vašich obchodů. Dále si představíme widget a aplikaci Můj Vodafone, která nás udrží v obraze o tom, kolik dlužíme a jak jsme na tom s limitem FUP. Ve druhé části se budeme věnovat dvoufázovému ověření při přihlašování do účtu Google a na závěr si připomeneme zásady pro bezpečnou instalaci aplikací.


unnamed (4)

Google Authenticator
Google Play Obchod

unnamed

My Opening Hours (CZ)
Google Play Obchod

unnamed (1)

Můj Vodafone
Google Play Obchod

unnamed (2)

Slider Widget
Google Play Obchod


Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

:D Tak to je husty :D Autor natocil video o bezpecnosti a o pouzivani „zdraveho rozumu“ a pritom nevedove pouziva nejznamejsi malware dneska „3D Fireflies Live Wallpaper“ :D Jiste autor uz na svem telefonu objevil Search Widget, upraveny browser a dalsi veci… Skoda, ze to neprizna. Snad se alespon stydi!!! Ono jako kazat „pouzivej rozum“ asi moc nestaci.

Podle mě je „Google Authenticator“ jen oblbovátko, které vytváří falešný pocit bezpečí. Ke zcizení vašeho hesla samozřejmě dojít může, ať už vedle sedícím popíječem kávy, s pomocí kamery nebo zachytávačem v daném počítači. Ano, bez druhého kroku mě Google (dokud ochranu nevypnu!) nepustí dál, ale zcizení hesla jsem nezabránil.
Osobně bych uvítal jinou strategii – kdyby mi „Google Authenticator“ poskytl k mému účtu dočasné heslo, které po jednom zadání „propadne“, abych nemusel psát své trvalé heslo.

Pokud jde o bezpečnost aplikací, to je zoufalost sama pro sebe. Dokud Google nebude dělat podrobnou analýzu chování a nedá krk za to, že sotware neodešle citlivá data ven z mobilu jakýmkoliv způsobem, má u mě utrum. Ohánět se tím, že „Připojení k internetu“ je potřeba kvůli reklamě, to může jen ten, kdo o rizicích otevřeného spojení neví prakticky nic.
Je pravdou, že stačí obyčejný prohlížeč internetu v mobilu a vůbec nikdo nemá jistotu, co kdy a komu tenhle prohlížeč pošle, protože to prostě nemáte podle čeho poznat. Stejné riziko je i u e-mailových klientů. A samozřejmě největší u sociálních služeb jako je Facebook, které si osvojují právo ke všemu, všechno chtějí propojovat, a nikdo neví, co se za tím vším děje za úniky dat. Nebude to dlouho trvat a u přezdívky na Facebooku bude vidět i číslo kreditky :-(((

Abych ovšem nehaněl jen Android (který sám používám v takové úpravě, aby můj LG OO hrdě vydržel 3 dny :-), musím konstatovat, že na PC je to ještě horší. Pokud nemáte opravdu dobrý firewall a disciplínu, ani nevíte, jestli nějaký program něco posílá ven. Typicky představa Skypu, ICQ a jiných internetových klientů, kteří jsou spuštěni na Ploše uživatele s administrátorským oprávněním a mohou po počítači sbírat fotky, hudbu, videa, texty a jen je posílat ven pod pláštíkem toho, že od nich se přece internetová aktivita očekává, je otřesná :-(((

A Google Chrome OS je jen snaha výrobců donutit nás si myslet, že je normální svěřovat svá data komukoliv. Omyl! Není to normální.

V aplikaci 3D Fireflies Live Wallpaper detekován malware – asi jde opravdu o bezpečnost, tak jak je v titulku… :p

Přehled o, ne nad.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat