Čína aktivuje více Androidů a iOS než USA

Čína aktivuje více Androidů a iOS než USA
2012-03-26T20:05:12+02:00
• 26. 3. 2012

Není žádným tajemstvím, že trh, který v současné době roste největší rychlostí, je Čína. Potvrzují to i aktuální statistiky, které naznačují, že tento asijský obr poráží USA i v počtu aktivací nových iOS a Android zařízení.

Čína se stává největším mobilním trhem na světě a čísla to jen potvrzují. Posledním skalpem Číny se staly USA, protože v počtu aktivovaných zařízení s iOS a Androidem byly poraženy právě touto zemí. Podle Flurry Inc. se tak stalo v únoru.

Jak můžete vidět v následujícím grafu, Čína dosáhla 23 % z celkového počtu aktivovaných zařízení. Spojené státy získaly “pouhých” 22 %. Podle aktuálních předpovědí by se rozdíl v březnu měl ještě zvětšit na 21/24.

ChinaActivationsVsUS

Nástup Číny samozřejmě sledují i mobilní výrobci. Mnoho telefonů je určeno zvláště pro čínský trh a do zbytku světa se často ani nedostanou. Stejně tak posilují i čínští výrobci, kteří se derou na vrchní příčky v prodejnosti.

Zdroj: pocketnow


Jaká je podle vás hranice pro růst Číny v budoucnu? Jaký podíl je schopna získat? Myslíte, že se USA nebo Evropa nakonec stanou jen okrajovým trhem?


Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat