Google Fotky získávají možnost zrušení zálohování a odebrání obsahu

Google Fotky získávají možnost zrušení zálohování a odebrání obsahu

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Google nabízí poměrně hodně podařených služeb a Fotky patří rozhodně mezi takové. Kromě základních možností organizování nabízí i automatické a AI funkce, ale právě cloudové zálohování obsahu z mobilu nebo jiného zařízení je právě tím základem, který láká většinu uživatelů. Společnost se rozhodla přidat jednu funkci navíc týkající se právě zálohování.

Zrušení zálohy

Tentokrát nejde o nějakou novou možnost při zálohování souborů, případně nastavení specifikací. Google se rozhodl přidat možnost zrušení zálohy. K tomu se ale musíte proklikat, takže přes profilovou fotku, následně zvolit Zálohování a zde kliknout na ozubené kolečko v horním pravém rohu.

Google začíná označovat AI fotky ve službě Google Fotky [aktualizováno]

Na této obrazovce se v dolní části nabízí Zrušení zálohy pro toto zařízení. To v podstatě znamená, že se z cloudu odebere veškerý obsah, který byl nahrán, ale současně nedojde k jeho odstranění ze zařízení. Kromě odebrání z veškerých částí cloudu dojde k vypnutí zálohování na zařízení, kde jste tuto možnost využili.

Screenshot 20250312 055623 960x2142x Screenshot 20250312 055643 960x2142x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Taková funkce se může hodit zejména těm, co mají více zařízení a nechtějí mít obsah z něj v cloudu. Jednoduše řečeno, je zde jednoduchá taková možnost, ale jestli bude využívaná, to nevíme.

Zdroj: 9to5google.com

Dnešní čtenářská akce
Dotekománie Premium
Dotekománie Získejte Dotekománie Premium
Čtěte náš magazín zcela bez reklam, odemkněte prémiové funkce a podpořte nezávislou českou novinařinu.

Zdražování! Konec nudných telefonů? 🤯 Velký update pro Apple Zdraví a AI do každé domácnosti 🤖

Už jste pocítili zdražování pamětí a úložišť?

Načítání ankety...

Profilovka

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Nahlásit chybu v článku
Našli jste v textu překlep nebo věcnou chybu? Dejte nám vědět.
reklama
NejPripojeni

Komentáře

V důležitých informacích před zrušením zálohy je uvedeno: „Stejně tak se odeberou fotky a videa v Uzamčené složce a ve složkách na zařízení.“ Toho se trochu děsím, co to znamená? Nerada bych o nějaké fotky na zařízení přišla.

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim