WhatsApp testuje v aplikaci funkci pro generování obrázků pomocí AI

WhatsApp testuje v aplikaci funkci pro generování obrázků pomocí AI
2024-04-20T13:35:50+02:00
• 20. 4. 2024

Zdroj: Dotekománie

Společnost Meta, která je vlastníkem služby WhatsApp, zavádí do své aplikace novou beta verzi funkce generování obrázků v reálném čase pomocí umělé inteligence (AI). Tato funkce je momentálně k dispozici pro uživatele v USA a umožňuje jim vytvářet obrázky na základě textových popisů v průběhu konverzace.

Umělá inteligence míří do služby WhatsApp

Při psaní textového popisu v chatu s Meta AI můžete sledovat, jak se obrázek mění v reálném čase v souladu s vašimi specifikacemi. Například, když napíšete: „Představte si fotbalový zápas na Marsu“, obrázek se promění z fotbalisty na zobrazení fotbalového hřiště v marťanské krajině.

meta ai whatsapp images 960x836x

Zdroj: The Verge

Tato funkce využívá modelu Meta Llama 3, který byl aktualizován tak, aby generoval „ostřejší a kvalitnější“ obrázky a lépe zobrazoval text. Uživatelé mohou také požádat Meta AI, aby animovala jakékoliv obrázky, které jim poskytnou, a přeměnila je na GIF, které mohou sdílet se svými přáteli.

Generování obrázků v reálném čase není dostupné pouze v WhatsApp, ale také prostřednictvím aplikace Meta AI pro web. Tato nová funkce je součástí širšího rozšiřování funkcí umělé inteligence ve všech aplikacích společnosti Meta, včetně WhatsApp, Instagramu, Facebooku a Messengeru.

Uživatelé v USA, kteří mají přístup k beta verzi, mohou novou funkci vyzkoušet sami tím, že otevřou chat s Meta AI a spustí výzvu se slovem „Imagine“. Funkce generování obrázků v reálném čase přináší nový způsob, jak sdílet myšlenky a nápady pomocí vizuálních médií prostřednictvím aplikace WhatsApp a dalších platforem Meta.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat