Honor se stává jedničkou a Huawei se daří, ale jen na specifickém trhu

Honor se stává jedničkou a Huawei se daří, ale jen na specifickém trhu
2024-04-25T19:40:45+02:00
• 25. 4. 2024

Fotka od Jonas Leupe z Unsplash

Pokud se podíváme na světový trh s mobily, tak v první pětici jsou firmy Samsung, Apple, Xiaomi, Transsion a Oppo. Po Huawei nebo Honor nejsou ani stopy a jsou uvedeny mezi ostatními společnostmi. Na domácím trhu jde ale o jiný příběh.

TRANSSION je vycházející hvězda, Samsung se drží na první pozici

Huawei je skokanem

Analytická společnost IDC uvedla zprávu kolem čínského trhu, tedy dodávek. Zde je pořadí odlišné, tedy v prvním čtvrtletí tohoto roku. Minulý rok ve stejném období byla situace zcela odlišná. První místo patřilo firmě Oppo, na druhém byl Apple a třetí patřilo firmě Vivo. V prvním kvartálu tohoto roku se stává jedničkou Honor.

„Společnost HONOR se vyšplhala na první místo díky svému dobře propracovanému portfoliu produktů a řadě Magic6, která přišla s populárními AI funkcemi,“ komentoval výsledky Arthur Guo, senior analytik společnosti IDC.

IDC Chinese Smartphone Market Maintains its Recovery Momentum at 65% Growth in 1Q24 Honor and Huawei Tied for Top Spot 2024 Apr F 2 561x608x

Zdroj: IDC

Druhé místo překvapivě patří Huawei. Se svými 17 % je v těsném závěsu za jedničkou, která mí 17,1 %. Teoreticky se tak mohou dělit o jedno místo. Huawei povyrostlo o 110 %, což je značný úspěch. Oppo je na třetím místě a v meziročním porovnání došlo k poklesu o 15,5 %. Apple si pohoršil ve srovnání o 6,6 % a aktuálně má 15,6 %, díky čemuž se dostal na čtvrté místo. Páté místo obsadila společnost Vivo.

Jak jde vidět, tak v případě dodávek na čínském trhu se neprobojovaly společnosti jako Samsung nebo Xiaomi. Těm se daří na globálním trhu. Zatím si ale budeme muset počkat na další období, jestli se tento trend potvrdí či nikoliv.

Zdroj: idc.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat