Apple připravuje velikou aktualizaci aplikace Kalkulačka pro macOS

Apple připravuje velikou aktualizaci aplikace Kalkulačka pro macOS
2024-04-21T15:00:12+02:00
• 21. 4. 2024

Zdroj: Dotekomanie.cz

Na konferenci WWDC 2024 by měla společnost Apple představit novou verzi aplikace kalkulačky, která by měla přinést velké. Podle informací od AppleInsider by kalkulačka měla projít rozsáhlými aktualizacemi, které ji transformují do hybridní aplikace schopné nejenom provádět základní výpočty, ale také sloužit jako nástroj pro psaní poznámek a pro převod měn.

Kalkulačka pro macOS by měla projít výraznými změnami

Jednou z hlavních změn by měla být úprava designu kalkulačky, která nahradí klasická políčka s čísly za kulatá. Uživatelé budou mít také možnost měnit velikost kalkulačky, přičemž její tvar a styl se budou dynamicky upravovat podle velikosti obrazovky. Nová verze kalkulačky také přinese nový pás s historií, který zobrazí předchozí výpočty a usnadní uživatelům sledování trendů a práci s větším množstvím dat.

1200x630wa 1200x630x

Zdroj: App Store

Integrace s aplikací Poznámky umožní snadnější vytváření poznámek s matematickými výrazy a využití výpočtů přímo v textu. Dále se také očekává, že nová kalkulačka bude mít integrovaný nástroj pro převod měn, který uživatelům usnadní práci s čísly v různých měnách.

Všechny tyto nové funkce a aktualizace se očekávají být součástí aktualizací iOS 18 a macOS 15, které budou představeny na konferenci Apple World Wide Developers‘ Conference v červnu tohoto roku. Tato aktualizace by mohla kalkulačku Apple definovat jako moderní a inovativní nástroj pro všechny uživatele systému macOS.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat