rSIM je novinka, která by neměla nahradit eSIM/iSIM

rSIM je novinka, která by neměla nahradit eSIM/iSIM
2024-03-25T16:35:55+02:00
• 25. 3. 2024

Zdroj: rsim

Běžná SIM karta od mobilního operátora prošla vývojem, přičemž se nyní více prosazují eSIM, tedy elektronické verze. Ta ale vyžaduje speciální čip v zařízení. Další metou je iSIM, která má své místo přímo v SoC, tedy v procesoru. Dočkali jsme se ale novinky rSIM, která asi doplní současné možnosti.

rSIM

Novinka nemá nahradit eSIM nebo iSIM. Pokud bychom měli velmi jednoduše popsat tuto novou technologii, tak se jedná vlastně o dvě SIM karty v jedné, ale tady je to bráno jako dva profily v jedné SIM kartě. Celý název je Resilient SIM, tedy odolná SIM karta, přičemž se společnosti chlubí i slovem inteligentní.

Za rSIM stojí společnosti Deutsche Telekom IoT & Tele2 IoT a nejvíce lákají na novinku právě s ohledem na stabilitu připojení k mobilní síti. Jakmile vypadne nebo je nestabilní jedna, dojde k automatickému přepnutí na záložní profil. Uživatel by tak neměl poznat, že došlo k výpadku nebo přepnutí.

Novinka je stále vyvíjena a v roce 2025 bude splňovat SGP.32. rSIM navíc může z jakéhokoliv mobilu udělat zařízení se dvěma SIM kartami. Pokud je k dispozici Dual SIM režim, tak lze docílit až na využívání čtyř SIM karet, dvě hlavní a dvě záložní. Je tak celkem jasné, že novinka asi není určena pro běžného smrtelníka. Využití si asi najde rSIM u kritické infrastruktury, případně záchranných složek a podobně.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat