Nástupce Pixel Fold zřejmě dozná výraznější změny aktualizováno

Nástupce Pixel Fold zřejmě dozná výraznější změny [aktualizováno]
2024-04-22T16:30:48+02:00
• 22. 4. 2024

Zdroj: @onleaks

Aktualizováno 22. 4.

Tento rok jsou spekulace kolem nadcházejících zařízení Pixel od Googlu trochu divočejší. Sice už známe některé detaily kolem Pixelu 9 a Pixelu 9 Pro, ale objevily se náznaky, že by Google mohl připravovat ještě navíc i Pixel 9 Pro XL. Detaily nám zatím schází a ještě není zcela jasné, v čem všem se budou mobily lišit. Je docela možné, že na poslední chvíli dojde ke změně, ale na to si budeme muset počkat. Kromě toho se proslýchá, že nástupce Pixel Fold nedostane označení Pixel Fold 2. Místo toho Google zvolí asi označení Pixel 9 Fold.

Teoreticky se tedy letos můžeme dočkat novinek Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL a Pixel 9 Fold. Budeme si ale muset počkat několik měsíců, jestli se tyto spekulace potvrdí.

Aktualizováno 23. 2.

Před dvěma týdny se objevila údajná fotografie nadcházejícího zařízení od Googlu a mnozí se divili, kam se poděl typický tvar fotomodulu. Nyní zde máme rednery od @onleaks založené na uniklých CAD souborech. I tentokrát se potvrzuje, že Pixel Fold 2 bude mít odlišný tvar, než současný model. Také má dojít ke změně rozměrů:

  • Pixel Fold 2 – 155,2 x 150,2 x 5,27 (155,2 x 77,1 x 10,54) mm
  • Pixel Fold 1 – 139,7 x 158,7 x 5,8 (139,7 x 79,5 x 12,1) mm

Google Pixel Fold 2 5K2 scaled 2560x1920x Google Pixel Fold 2 5K3 scaled 2560x1920x

Zdroj: @onleaks

Původní článek 8. 2.

Google minulý rok více méně překvapil s novinkou Pixel Fold, tedy mobilem zapadajícím do kategorie ohebných smartphonů, respektive zařízení s ohebným displejem. Očekávali jsme, že se i letos dočkáme druhé generace, ale nečekali jsme, že se tak rychle objeví novinka na uniklé fotografii. Za naznačuje značné změny.

Pixel Fold 2

Jak je vidět, tak mobil projde značnou designovou změnu. První si všimnete, že samotný foto modul již není protáhlý přes celou jednu stranu. To rozhodně způsobí nestabilitu, pakliže jej položíte na rovnou plochu. Odhadujeme, že k tomuto kroku musel Google sáhnout kvůli množství elektroniky a také kvůli změně konstrukce.

Mobil bude nyní užší a vyšší. Dle některých názorů Google sáhl k tomuto kroku hlavně kvůli problémům u předchozí generace, která byla širší. To způsobovalo komplikace s orientací aplikací po otevření mobilu. Co se týče vnitřního displeje, tak tentokrát má mít useknutý roh, kam bude přemístěna vnitřní kamera.

Pixel Fold 2 Leak Green Background 864w 864hjpg 864x864x

Zdroj: androidauthority

Specifikace nejsou kompletně známé, ale spekuluje se o použití procesoru Tensor G4, který by měl mít jádra Cortex-X4, A720 a A520. Má dojít k navýšení operační paměti na 16 GB, přičemž se má jednat o typ LPDDR5. Úložiště bude typu UFS 4.0. Více toho není známo, ale je nutné brát v potaz, že zařízení na obrázku může být jen jeden z prototypů. Na potvrzení designu si budeme muset počkat, ale jak známé Google, je možné, že se se vzhledem Pixel Fold 2 pochlubí možná ještě dříve, než dojde k představení.

Zdroje: androidauthority.com, smartprix.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat