Generativní umělá inteligence AI by mohla být součástí již letošních iPhonů 16

Generativní umělá inteligence AI by mohla být součástí již letošních iPhonů 16
2024-02-04T19:35:31+02:00
• 4. 2. 2024

iPhone 15 Pro; zdroj: Dotekománie

Umělá inteligence je dnes již prakticky nedílnou součástí všeho, na co si jen vzpomeneme. Tento trend jde prudce kupředu a do svých produktů ho implementují prakticky všichni významní technologičtí hráči na trhu. Za pár let se bude jednat o standard, který již budeme vnímat jako zcela běžnou součást našeho moderního života.

Apple by letos mohl přinést AI ve svých produktech

Vedle Googlu a Microsoftu, kteří pojali otázku implementace AI do svých produktů opravdu vážně, ani Apple nechce zůstat pozadu. Na našem webu jsme vás již v několika článcích informovali o krocích, které Apple v této oblasti podniká. Šéf společnosti Apple – Tim Cook se v rámci prezentování finančních výsledků společnosti sdělil, že na generativní umělou inteligenci dojde řeč během tohoto roku. Lze tedy očekávat, že implementace AI bude zmíněna na konferenci WWDC a dle očekávání by měla AI debutovat letos v září v nových iPhonech 16.

iPhone 15 Pro 4 2 6000x3368x

iPhone 15 Pro; zdroj: Dotekománie

Co se týče generativní umělé inteligence, na kterou se asi zaměřujete, máme za sebou spoustu interní práce, jak jsem již zmínil. Náš modus operandi, chcete-li, vždycky spočíval v tom, že jsme dělali práci a pak o ní mluvili. A tak se toho budeme držet i v tomto případě. Ale máme několik věcí, na které se neuvěřitelně těšíme a o kterých budeme mluvit ještě letos,“ sdělil šéf Applu Tim Cook.

Již kód v připravované aktualizaci iOS 17.4 naznačuje, že by asistentka Siri měla používat umělou inteligenci pro chytré odpovědi ve Zprávách. Umělá inteligence by ale měla prostoupit například i do aplikací, jako jsou Apple Music, Pages, nebo Keynote.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat