S Clicks získá váš iPhone fyzickou klávesnici

S Clicks získá váš iPhone fyzickou klávesnici
2024-01-10T11:39:19+02:00
• 10. 1. 2024

Zdroj: Clicks Technology

Právě přichází zajímavá novinka v kategorii příslušenství pro iPhone. Jedná se speciální „obal“ (nevím, jak přesněji to nazvat), do kterého „obléknete“ váš iPhone, a voilà – máte fyzickou klávesnici.

Řada z nás pamatuje staré tlačítkové telefony, a také svého času moderní komunikátory od Nokie či manažerské telefony od BlackBerry, které měly alfanumerickou QWERTY klávesnici. Což o to, psalo se na ní (oproti pouze číselné klávesnici, kterou měla tehdy naprostá většina mobilů) slušně, nicméně daní za to byla velikost a hmotnost.

Mnozí si možná vzpomenou na pionýry dotykových telefonů, jako byl například LG Prada, a také na skutečnou revoluci, kterou v roce 2007 přinesl první iPhone. Tehdy prakticky celý svět propadl kouzlu kapacitních displejů umožňujících multi-touch ovládání a také virtuální klávesnici.

Virtuální klávesnice

Kouzlo virtuální klávesnice je mimo jiné v tom, že je zobrazena pouze v okamžiku, kdy je třeba něco napsat, a může mít řadu podob podle toho, zda potřebuji zadávat písmena, či například pouze čísla. A i když technologie udělala velký pokrok ve formě haptické odezvy, pokud píšete delší text, pravděpodobně se shodneme na tom, že na fyzické klávesnici bychom ho dokázali napsat výrazně rychleji a také pohodlněji.

Pokud i vy patříte mezi ty, co by fyzickou klávesnici u moderních smartphonu ocenili, možná vás zaujme tato právě představená novinka. Společnost Clicks Technology představila klávesnici s názvem Clicks Creator, která je v podstatě příslušenstvím ke konkrétním modelům iPhone. K telefonu je připojena prostřednictvím Lightning nebo USB-C konektoru. To znamená, že není třeba ji nabíjet, a skrze její vlastní konektor nabíjíte právě váš iPhone.

Clicks Creator

Zdroj: Clicks Technology

Co umí Clicks Creator

Klávesnice Clicks Creator má 3 řady odpovídající tradiční QWERTY klávesnici, pod nimi je ještě 1 řada s mezerníkem a speciálními klávesami. Umí to, co byste od ní čekali, tj. mnohem snadnější (a rychlejší) zadávání textu. Umí toho ovšem více: například vám umožní používání klávesových zkratek. To znamená, že určité funkce můžete provádět, aniž by bylo nutné se jakkoliv dotknout obrazovky. Jedná se o funkce jako návrat na domovskou obrazovku, spuštění Vyhledávání, procházení webových stránek atp.
Příjemnou vlastností je také možnost podsvícení klávesnice.

Dostupnost

Jak již bylo uvedeno, klávesnici je možno připojit pouze k několika konkrétním telefonům. To je logické, neboť Clicks Creator obepíná tělo telefonu, a musí tedy sedět naprosto přesně. V současnosti je kompatibilní s iPhony 14 Pro, 15 Pro a 15 Pro Max.
Předobjednávky je možné provádět pouze na stránce výrobce, a to za cenu 139 dolarů. Dostupnost je od 1. února 2023.

Zdroj: phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat