Je tu watchOS 10.3 i s novým ciferníkem

Je tu watchOS 10.3 i s novým ciferníkem
2024-01-24T13:34:19+02:00
• 24. 1. 2024

Zdroj: Apple

Minulý týden představila společnost Apple novou kolekci Black Unity 2024 pro hodinky Apple Watch. Ta obsahuje nový sportovní řemínek k hodinkám, ale také nový ciferník určený právě pro Apple Watch. Ten je nyní uživatelům k dispozici v rámci nejnovější aktualizace systému watchOS 10.3.

Marketing na plné obrátky

Podle Applu nový design představuje panafrikanismus, a symbolizuje prý harmonii několika generací, které spolupracují na nápravě nespravedlnosti. Provedení je ve formě analogového ciferníku zdobeného abstraktními květinami. Uživatelé si mohou vybrat buď styl s jednou květinou, nebo styl s kyticí. Pokud zvednete zápěstí s hodinkami, květiny rozkvetou.

Co se týče nového sportovního řemínku, ten je vyvedený v černé barvě s barvenými květy po celém pásku. Květiny jsou v červených, zelených a žlutých tónech. Podle Applu je díky speciálnímu výrobnímu procesu každý řemínek jedinečný. Posledním detailem je nápis „Pravda, Síla, Solidarita“ na zapínacím cvočku.

Tolik tedy k marketingové omáčce, na kterou jsme si už u Applu zvykli, a jsme vůči ní do značné míry imunní. Platí to alespoň pro mne, nicméně jako dlouholetý (více než 15 let) uživatel mnoha různých produktů od Apple můžu říct, že pokud mi je cupertinský gigant něčím opravdu protivný, tak to jsou právě takovéto „masírky“.

Unity Bloom

Zdroj: Apple

Důležité bezpečnostní záplaty

Pojďme se tedy podívat na to opravdu důležité, co watchOS 10.3. přináší, a to jsou opravy chyb a zejména důležité bezpečnostní aktualizace. Apple také slibuje vylepšení celkové stability systému. Nové funkce v této aktualizaci zahrnuty nejsou, jedná se tedy skutečně „jen“ o opravy; ovšem jelikož se jedná o opravy bezpečnostních chyb, určitě je doporučeno s aktualizací neotálet.

Nejnovější bezpečnostní aktualizaci watchOS 10.3 je možno nainstalovat buď prostřednictvím aplikace Watch v iPhonu, ale samozřejmě také přímo z hodinek samotných: Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru.
Důležitá připomínka: watchOS 10.3 vyžaduje hodinky Apple Watch Series 4 a novější. Na starší modely se vám tuto verzi nainstalovat nepovede.

A poznámka na závěr – jako obvykle současně přicházejí také analogické aktualizace systémů pro telefony a tablety z dílny Applu, nyní konkrétně iOS 17.3 a iPadOS 17.3. Ty přinášejí jak novou tapetu Unity Bloom, tak důležité bezpečnostní opravy chyb.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat