iQOO TWS 1e vydrží až 44 hodin

iQOO TWS 1e vydrží až 44 hodin
2024-01-04T08:00:01+02:00
• 4. 1. 2024

Zdroj: gizmochina

Na konci prosince 2023 uspořádala čínská společnost iQOO konferenci spojenou s představením nových produktů. Kromě mobilních telefonů došlo i na nejnovější bezdrátová sluchátka s označením iQOO TWS 1e. Název zní poněkud krypticky, pojďme se tedy podívat, co se za ním vlastně skrývá.

Tato sluchátka jsou jakousi „light“ verzí loňských sluchátek s označením TWS 1, a aby to bylo ještě zamotanější, jedná se vlastně o rebrandovaný klon nedávno vydaných sluchátek Vivo TWS 3e. Od té se (kromě loga firmy) liší pouze barvou: kromě klasické bílé jsou k dispozici v černé variantě se žlutými doplňky, která vypadá poměrně lákavě a zajímavě.

Co je uvnitř?

Na první pohled sluchátka přiznají jasnou inspiraci Apple AirPods Pro. Také se jedná o sluchátka určená do uší, a používají silikonové náušníky v několika velikostech.
Uvnitř jsou ukryty 11mm měniče podporující zvukové efekty, jako například DeepX 3.0 stereo, 3D panoramatické audio, a Monster Sound určený primárně pro hraní her.

Vhodné pro hry

Sám výrobce uvádí, že sluchátka jsou primárně určena pro hráče počítačových her, což je podpořeno nízkou latencí (do 55 ms). Integrován je také inteligentní systém ANC (aktivní potlačení hluku). Při použití pro přenos hlasu během audio i video hovorů je vítaným pomocníkem systém AI Call Noise Reduction (snížení šumu během hovoru), který využívá prvků umělé inteligence.

Špunty mají krytí IP54 poskytující odolnost proti stříkající vodě. Ovládání je řešeno dotykovými gesty, a párování je řešeno prostřednictvím protokolu Bluetooth 5.3. Výrobce slibuje bezproblémové párování se zařízeními od Vivo a iQOO. Věřme, že podobné to bude i u dalších, u nás rozšířených výrobců smartphonů.

iQOO TWS 1e

Zdroj: gizmochina

Výdrž a cena

Vestavěné akumulátory jak v samotných sluchátkách, tak v nabíjecím pouzdru poskytují výdrž 11 hodin nepřetržitého provozu (sluchátka), spolu s pouzdrem se pak dostaneme na 44 hodin při plném nabití. To jsou velmi slušné hodnoty.
Cena byla v domovské Číně nastavena na 179 juanů (cca 570 korun), zvýhodněná zaváděcí cena je pak ještě o něco nižší: 159 ¥ (přibližně 501 Kč).

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat