Google TV přidává podporu „upozornění na hovory“

Google TV přidává podporu „upozornění na hovory“
2024-01-19T18:13:31+02:00
• 20. 1. 2024

Zdroj: 9to5google

Google TV aktuálně přichází se zajímavou novinkou, která umožňuje vybraným aplikacím odesílat hovory přímo do vaší televize. Funkce má název „Call notifications“ (upozornění na hovory).

Nejnovější aktualizace Google TV zpřístupňuje v aplikaci Google Meet možnost povolit „upozornění na hovory“ prostřednictvím nového přepínače. Takto se otevře zcela nová část Nastavení, která umožňuje jednotlivým aplikacím zapínat či vypínat funkci upozornění na hovory.

Klíčem je Google Meet

Když spustíte aplikaci Google Meet, zobrazí se zároveň upozornění, že upozornění na hovory byla povolena. V současnosti se jako jediná aplikace, které můžete upozornění na hovory povolit, zobrazuje právě Google Meet, ale předpokládá se, že jich bude více. Nejčastěji je zmiňována aplikace Zoom pro Android TV OS (ta je v současnosti exkluzivně jen na televizorech Sony Bravia). Celou funkci popisuje Google takto:

„Pokud je upozornění na hovory aktivováno, můžete na tomto zařízení přijímat hovory z podporovaných aplikací. Chcete-li upravit nastavení upozornění na hovory pro jednotlivé aplikace, přejděte na nastavení v příslušných aplikacích. Upozornění na hovory se zobrazí pouze pokud jste na tomto televizoru ve svém osobním uživatelském profilu. Toto nastavení můžete upravit i v jiných profilech tak, abyste mohli přijímat hovory, když jsou tyto profily aktivní.“

Podle tohoto popisu se tedy jedná o nastavení typu „všechno nebo nic“, pokud tedy aplikace nebudou nabízet podrobná nastavení pro příchozí hovory. V menu Nastavení v Google TV však můžete zapnout či vypnout upozornění na hovory jednotlivě pro každou podporovanou aplikaci.

Google TV

Zdroj: 9to5google

Zatím jen na Chromecastu a Hisense TV

Redaktorům magazínu 9to5google se podařilo tato upozornění aktivovat na Chromecastu s Google TV 4K, a také na televizoru Hisense s Google TV. V obou případech se to povedlo na nejnovějších aktualizacích systému. Proto je velmi pravděpodobné, že tato funkce je zakomponována v aplikaci Google Meet, případně i na serverové straně samotné Google TV. Jak poznamenal na síti X Mishaal Rahman, tato funkcionalita se poprvé objevila v kódu betaverze Android TV OS 14, ale doopravdy spuštěna byla teprve velmi nedávno.

Upozornění jako taková však zatím ještě nefungují. Při reálném hovoru prostřednictvím Google Meet ve skutečnosti Chromecast nezobrazil žádnou informaci o příchozím hovoru, ačkoliv bylo upozornění na hovory zapnuto. Změní se to pravděpodobně v blízké budoucnosti.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat