Výběr fotek v Androidu se rozšíří o cloud

Výběr fotek v Androidu se rozšíří o cloud
2023-12-18T11:35:10+02:00
• 18. 12. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google provádí postupně nejrůznější změny v systému Android, které mají vést k lepší ochraně soukromí a citlivých dat. V případě přístupu aplikací k souborům v zařízení si již můžete vybrat u novějších verzí systému, jestli má mít aplikace přístup ke všemu, nebo jen k vybraným a schváleným snímkům. V dohledné době se ale dočkáme značného rozšíření.

Fotky z cloudu

Jak již bylo napsáno, komponenta pro výběr fotek prošla změnou, přičemž nabízí navíc i možnost vybírání mezi všemi snímky anebo z alb. Už nyní si vývojáři v Googlu pohrávají s další novinkou, která do samotného výběru fotek přinese i snímky, videa a další obrazový materiál z cloudu. V tomto případě se samozřejmě nabídnou Google Fotky.

Samotné nastavení nebude někde v aplikaci, své místo bude mít v nastavení mobilu, konkrétně v sekci Aplikace. Zde se později objeví položka nazvaná v angličtině Cloud media app, kde si budete moci zvolit Google Fotky. Také si budete moci nastavit, jestli má bát tato novinka dostupná či nikoliv.

Android Photo Picker selecting cloud media provider 1000w 535hjpg 1000x535x

Zdroj: androidauthority

Z dostupných informací to ale vypadá tak, že Google Fotky nemusí být jedinou podporovanou službou. Teoreticky se tak můžeme dočkat i varianty od Microsoftu či jiných společností. Zatím ale probíhá testování a není jasné, kdy se dočkáme rozšíření. Dá se předpokládat, že zpočátku bude funkce omezena jen na nejnovější verzi Androidu a také na některé země. Do mobilu zamíří toto rozšíření skrze Google Play Služby, takže později se rozšíří bez nutnosti aktualizace celého systému. Bude postačovat aktualizace z Obchodu Play.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat