Vivo chystá již třetí generaci řady X Fold

Vivo chystá již třetí generaci řady X Fold
2023-12-29T17:51:07+02:00
• 30. 12. 2023

Vivo X Fold 2 | Zdroj: Vivo

Čínská firma Vivo podle nejnovějších zpráv má rozpracovanou v pořadí třetí generaci skládacího telefonu X Fold. Tu poznáme pod názvem X Fold 3 (V2303A) a X Fold 3 Pro (V2337A). Děje se tak téměř třičtvrtě roku od představení druhého pokračování. Po jeho boku světlo světa spatřil také model X Flip, ale zde o možném nástupci zatím nepadlo jediné slovo.

Ještě v plenkách

Zobrazovací panel typu LTPO ukrytý uvnitř by měl dosahovat na 120Hz obnovovací frekvenci a 2K rozlišení. Po vzoru ostatních telefonů můžeme vyhlížet ultrazvukovou čtečku otisků prstů u obou displejů. Minimálně verzi Pro požene čipset Snapdragon 8 Gen 3 od Qualcommu. U základního provedení zatím nedošlo k prozrazení, ale nelze vyloučit konkurenční Dimensity 9300 od MediaTeku.

vivo x fold 3 912x323x

Vivo X Fold 3 | Zdroj: Gizmochina

Ze samotných proporcí zaujme nižší hmotnost, kde z původních 279 gramů údajně dojde k poklesu hluboko pod 250 gramů. Vzadu neupřesněná baterie bude asi podporovat rychlé 100W (pomocí USB-C kabelu) a 50W bezdrátové nabíjení. V očekávání jsou tři senzory fotoaparátu – hlavní 50MPx s OIS, ultra širokoúhlý, teleobjektiv. Přitom u hlavního snímače se spekuluje nad typem LYT-900 od Sony.

K oficiálnímu představení má dojít hned v 1. čtvrtletí roku 2024, takže nejbližší dny či týdny mohou přinést další podrobnosti.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Julinek

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat