Větší iPad Air a iPad Pro s OLED displejem už na jaře

Větší iPad Air a iPad Pro s OLED displejem už na jaře
2023-12-14T11:41:29+02:00
• 14. 12. 2023

Mark Gurman, známý novinář ze společnosti Bloomberg, přišel aktuálně s touto novinkou: podle jeho zdrojů má Apple v plánu na začátku roku 2024 uvést větší model svého nesmírně populárního iPadu Air, který tak doplní stávající velikosti. Současně vyjde také iPad Pro s OLED displejem, který je již nějakou dobu ve vývoji.

Nový iPad Air bude mít podle dostupných informací úhlopříčku o velikosti 12,9 palců. Ta bude vítaným doplňkem stávajících modelů Air s 10,9palcovou obrazovkou, a možnostmi se významně přiblíží stávajícím modelům iPadu Pro, které disponují stejnou úhlopříčkou.

Datum uvedení nových iPadů zatím není známo

Přesné datum uvedení na trh zatím pochopitelně známo není, podle Gurmana to bude „začátkem roku 2024“. Apple si od uvedení nových, vylepšených modelů slibuje zastavení propadu prodejů těchto modelových řad iPadů.

Už v minulosti pak Gurman přišel s informací, že nové iPady Pro, plánované na rok 2024, budou představovat první zásadní redesign tohoto modelu od roku 2018, tedy od roku, kdy Apple představil nový plochý design. Ten loni konečně doputoval i na řadu iPad (10. generace). Řeč je konkrétně o některých prvcích, které byly představeny letos s řadou iPhone 15: zaoblené hrany, titanové tělo a tenčí rámečky kolem displeje.

iPad OLED

Zdroj: theverge

Několik dalších novinek

Dalšími novinkami, které mají v uvedeném období dorazit na pulty prodejen, jsou nová, tentokrát už třetí generace Apple Pencil, a také nové klávesnice Magic Keyboards pro iPad. A některé předpovědi mluví i o hojně diskutovaném headsetu Vision Pro.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat