Oppo pomalu finišuje se zástupci Find X7 a X7 Pro aktualizováno

Oppo pomalu finišuje se zástupci Find X7 a X7 Pro [aktualizováno]
2023-12-31T09:55:58+02:00
• 31. 12. 2023

Zdroj: Oppo

1

Aktualizováno 31. 12.

Již v lednu se dočkáme novinek od společnosti Oppo, přičemž jsme se dozvěděli už dost detailů kolem mobilů. Nedávno unikla fotografie mobilu Find X7, ale nyní již víme, že jednalo o prototyp. Sice v tomto týdnu se objevily rendery novinky, ale nyní zde máme rovnou video, které někdo natočil přímo v obchodě Vivo v Číně.

Původní článek 3. 12.

Čínská společnost Oppo hned na začátek roku 2024 hodlá oživit vlastní nabídku telefonů v nejvyšší třídě, kam by zařadila duo v podobě Find X7 a Find X7 Pro. Vzhledem k tomu, že značka Oppo spadá do stejného holdingu (BBK Electronics) jako OnePlus, tak se hodně spekuluje nad větší spojitostí mezi sérií Find X7 a OnePlus 12.

Nabušení reprezentanti

První model Find X7 bude zřejmě disponovat displejem typu X1 od BOE, který dosahuje na 2K rozlišení požadované firmou Oppo. Tento panel nasadí právě u výše zmiňovaného OnePlus 12, kde se objeví ve velikosti 6,82 palců. Za zmínku také stojí 120Hz obnovovací frekvence nebo maximální jas 4 500 nitů.

Oppo Find X7 Pro 960x1235x

Oppo Find X7 Pro | Zdroj: Gizmochina

Hlavní výkon by měl dodávat osmijádrový 5G čip Dimensity 9300 od MediaTeku. Ovšem přesné konfigurace paměti nejsou prozatím známy. V případě provedení s přídomkem Pro se kromě BOE X1 rozhodují ještě nad displejem E7 od konkurenčního Samsungu, jehož nasazení jsme se dočkali třeba u iQOO 12 Pro.

Z pohledu hardwaru je očekáván procesor Snapdragon 8 Gen 3 od Qualcommu. Nedávno uniklá fotografie odhaluje osmihranný modul vzadu pro čtyři 50MPx objektivy fotoaparátu. Hlavní roli pravděpodobně zahraje nový senzor LYT-900 od Sony a zároveň asi půjde o světově první telefon se dvěma periskopovými kamerami.

Nakonec softwarovou stránku bude mít pod kontrolou vlastní rozhraní ColorOS 14 vycházející z nejnovější verze operačního systému Android 14.

Zdroje: gizmochina.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Dobrý den
No, myslel jsem, že se dozvím něco nového… Tak nic…
Pokračujte.
L.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat