MIUI končí, přichází Xiaomi HyperOS aktualizováno

MIUI končí, přichází Xiaomi HyperOS [aktualizováno]
2023-12-27T19:35:55+02:00
• 27. 12. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 27. 12.

Sice k uvedení nové nadstavby HyperOS došlo před dvěma měsíci, tak jde vidět, že Xiaomi trochu více spěchalo. Až nedávno jsme se dočkali nějakého plánu aktualizací. Nyní zde máme další novinku, nové logo pro HyperOS. To může vypadat zbytečně, ale je zde tak trochu jiný problém. Zatímco na globálním trhu bude HyperOS jen nadstavbou pro Android, tak v Číně se z HyperOS stane samostatný systém, zřejmě ve stylu HarmonyOS od Huawei. Bohužel Xiaomi není moc sdílné k plánu na domácí půdě. Pro svět se nic nemění. Současně je to důvod takové pozornosti kolem marketingu.

Původní článek 17. 10.

Měli jsme zde nějaké spekulace o novém operačním systému, případně o nové nadstavbě, přičemž se hodně mluvilo o použití označení MiOS. Nakonec je ale vše jinak. Společnost oznámila HyperOS.

HyperOS

Představení není zatím prezentováno na stránkách společnosti, ani na čínské verzi. Představení nového názvu nadstavby pro mobilní telefony přišlo skrze účet samotného generálního ředitele společnosti Xiaomi. Lei Jun jednoduše na svém profilu na sociální síti Weibo představil zcela nový operační systém, tedy v tomto případě jen nadstavbu založenou na Androidu.

Novinka se v angličtině jmenuje HyperOS, ale čínský název se dá přeložit jako Xiaomi ThePaper, tedy papír, ale to je asi jen detail. Současně se dozvídáme, že se prvně objeví na smartphonech Xiaomi 14, které budou představeny příští týden. Následně dojde k postupného rozšíření mezi všechny mobily, které mají nárok na aktualizaci systému nebo nadstavby. To asi potrvá nějakou dobu, možná i rok.

001Un9Srly1hixdu9vkaij61400m83zf02 (1) 690x383x

Zdroj: Xiaomi

Vzhledem k tomu, že zatím systém nemá svou vlastní webovou stránku, očekáváme, že ke kompletnímu představení dojde až současně s novými mobily. Je ale otázkou, jestli HyperOS je jen vyšší verzí současné nadstavby, nebo Xiaomi vytvořilo HyperOS zcela od základů. Na takové detaily si budeme muset počkat. Můžeme jen doufat, že nejde jen o převlečení nadstavby a součástí bude prodloužení doby podpory u smartphonů.

Zdroje: fonearena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat