Microsoft končí s Windows Mixed Reality

Microsoft končí s Windows Mixed Reality
2023-12-24T16:35:24+02:00
• 24. 12. 2023

Zdroj: Microsoft

1

Microsoft v roce 2017 představil Windows Mixed Reality, což je v podstatě celá platforma pro virtuální s rozšířenou realitu. Firma investovala nemalé prostředky do softwaru i hardwaru, přičemž na svém začátku měla hodně partnerů. Konkrétně jsme se dočkali produktů od výrobců jako Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo a Samsung. Nyní je ale jasné, že se nejednalo o úspěch.

Windows Mixed Reality

Některé produkty se chlubily i nižší cenou, začínaly na 300 dolarech. Jednou z výhod byla absence senzorů v místnosti pro sledování pohybu, vše bylo součástí brýlí. K dispozici bylo poměrně hodně her a i aplikací. Microsoft přidal Windows Mixed Reality přímo do Windows 11 skrze aktualizaci, ale nyní došlo na rozhodnutí o úplném konci platformy.

Ze systému dojde k odebrání Windows Mixed Reality společně s aplikacemi jako Mixed Reality Portal, Windows Mixed Reality for SteamVR a Steam VR Beta. Oznámení se objevilo na stránkách podpory bez nějakého dalšího vysvětlení. Původně chtěl Microsoft bojovat proti značkám jako HTC a Meta, ale ani po velkých investicích nedošlo na významné rozšíření nebo vytvoření silné uživatelské základny.

asus windows mixed reality headset 828x552x acerheadset 828x466x

Zdroj: The Verge

V tomto případě nevyhrála nižší cena a ani dostupnost her. Na druhou stranu zde máme nového hráče v podobě Applu, který příští rok zahájí prodej svého řešení za 3500 dolarů. Je otázkou, jestli Apple nepotká stejný osud.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jsou to dementi… Nechapu, ze jim absolutne nedochazi, ze hlavne zalezi na dostupnosti kvalitniho softwaru a ne mit hromadu mrtvyho hardwaru… Tohle si uvedomuje snad jen Apple a proto maji a budou mit uspech… Jeste Meta se celkem snazi s jejich VR…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat