Threads od Mety je k dispozici v Česku a v celé EU aktualizováno

Threads od Mety je k dispozici v Česku a v celé EU [aktualizováno]
2023-12-14T12:05:56+02:00
• 14. 12. 2023

Zdroj: Instagram

4

Aktualizováno 14. 12.

Oficiální stránka sociálně sítě Threads ukončila odpočet a zpřístupnila možnost přihlášení. Současně naviguje také na oficiální aplikaci v obchodech pro Android a iOS, ale zde se stále hlásí jako nedostupná v naší zemi. Evidentně bude nějakou chvíli trvat, než dojde k zpřístupnění. Můžete se ale přihlásit se svými údaji k Instagramu a mít tuto sociální síť dočasně ve webovém prohlížeči. Případně můžete zkusit štěstí v obchodech:

Screenshot 20231214 120515 1080x2400x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 9. 12.

V červenci došlo ke spuštění nové sociální sítě od Mety, ale ani dnes není Threads oficiálně v EU. Nejnovější náznaky poukazují na datum spuštění v Evropě. Mělo by se tak stát 14. prosince. Samotný odpočet již nyní probíhá na stránkách threads.net.

Původní článek 6. 7.

Zatímco Twitter omezil na určitou dobu obsah, tak zde máme hlavního rivala, který mu chce vzít všechny uživatele. Sice ke spuštění mělo dojít později, ale nakonec se Threads začal dostávat k uživatelům již od středečního odpoledne. Dnes již došlo na oficiální oznámení nové aplikace a sociální sítě.

Threads

Nová sociální síť Threads je v podstatě textovou verzí Instagramu, ale současně se jedná o zajímavý počin, jelikož podporuje protokol ActivityPub od World Wide Web Consortium (W3C). Díky tomu se máme těšit na budoucí funkci, kdy si uživatelé budou moci přidat do sledování uživatele z jiných sítí, jako je například Mastodon.

Co se týče aplikace jako takové, tak jsou zde určitá omezení. Například příspěvek může obsahovat maximálně 500 znaků, přičemž může obsahovat odkazy, fotografie a dokonce videa o délce až 5 minut. Samotný příspěvek jde přesdílet do Stories na Instagramu. Právě s Instagramem je zde silné propojení, jelikož je zde sdílený systém přihlášení. Pokud tedy už máte svůj Instagram účet, využijete stejné uživatelské jméno a heslo. Thread má i ochranné prvky, a to nejen na filtrování obsahu. Pakliže je uživatel mladší 16 nebo 18 let, tak má automaticky nastavený profil na soukromý.

357086803 1219329772079695 4189447525628689837 n 2000x1125x

Zdroj: Instagram

Existuje i webová verze, takže není nutné mít aplikaci pro procházení. Sice se na první pohled může jednat o silného konkurenta pro Twitter od velké společnosti, ale již nyní můžete vidět, že zde chybí některé prvky. Například domovská stránka má algoritmické řazení obsahu, takže neuvidíte obsah podle času zveřejnění, ale spíše podle toho, co si aplikace myslí, že by se vám líbilo.

Instagram se chlubí, že je novinka spuštěna ve více než 100 zemích, ale to neplatí pro EU. Problém se skrývá ve vyřešení podmínek pro uživatele ohledně sdílení a sběru osobních dat. Je samozřejmě otázkou, jak dlouho bude trvat, než se vše vyřeší. Navíc přetáhnout nejaktivnější uživatele Twitteru pod křídla Facebooku (společnosti Meta) nebude asi jednoduché.

Zdroje: about.instagram.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Pavel Pokorny

6. 7. 2023, 9:20

Taková „drobnost“ u Threads…
Jak se do Threads přihlásit jinak než přes Google.
Jak se do Threads přihlásit přes Instagram?
To je snad poprvé, co se mi to u nějaké sítě nepodařilo.

Přemysl Vaculík

VIP 6. 7. 2023, 9:32

No, zatím není pro EU, takže zde bude asi problém.

Pavel Pokorny

6. 7. 2023, 9:52

Aha, takže stejné jako u AI bard.google.com

Přemysl Vaculík

VIP 6. 7. 2023, 11:22

Tak ono to není na škodu. Například využívat podmínky sdílení a sběru informací Threads… Vše míří do Instagramu, pak do Facebooku a následně do Meta. A je toho hodně.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat