Messenger nově s end-to-end šifrováním, s možností vypnutí statusu přečtení a nejen to

Messenger nově s end-to-end šifrováním, s možností vypnutí statusu přečtení a nejen to
2023-12-07T11:35:13+02:00
• 7. 12. 2023

Zdroj: Meta

2

Pokud hledáte progresivní komunikační platformu se zaměřením na funkce a zabezpečení, tak bychom asi doporučili Telegram nebo Signal. Messenger od Mety je sice velmi rozšířený, ale novinky zavádí poměrně pomalu. Například end-to-end šifrování je k dispozici, ale není nativně zapnuté. Uživatel jej musí pro konkrétní chat zapnout. To se nyní mění, ale není to jediná novinka.

Několik vylepšení pro ochranu soukromí

Samotné end-to-end šifrování funguje poměrně jednoduše z uživatelského pohledu, respektive přináší uživateli ochranu navíc, přičemž ke konverzaci se nemůže dostat jen tak někdo a ani sama společnost neví, o čem se uživatelé baví. Nově je tato funkce defaultně zapnutá pro všechny uživatele. Konkrétně společnost uvádí, že šifrování je aplikované pro chaty a hovory. Jen v případě nahlášení zprávy dojde k dešifrování a zaslání Metě.

Současně Messenger získává další funkce, mezi kterými asi nejednoho uživatele zaujme možnost vypnutí statusu přečtení. Druhá strana se tak nedozví, jestli jste zprávu viděli a přečetli. Meta dále zmiňuje možnost editování jakékoliv zprávy do 15 minut od odeslání nebo funkce odeslání mizející zprávy, kde se navíc uživatel dozví, kdy zpráva zmizí. Tyto možnosti nejsou zcela nové, ale v rámci šifrování více méně ano.

03 DM 960x836x 02 Edit a Message 960x836x

Zdroj: Meta

Další novinka se týká možnosti zasílání HD fotek a videí, tedy ve vyšším rozlišení. Zde není Meta nějak moc konkrétní. Nevíme, jaké je maximální rozlišení, ale mělo by se jednat o vyšší kvalitu.

Meta také upozorňuje, že samotný přechod na end-to-end šifrování nebude ihned. Celý proces může trvat i několik měsíců. Jakmile na vás dojde řada, budete vyzváni k vytvoření PIN kódu. Ten následně budete používat pro obnovení historie chatu. Ten budete zadávat v podstatě jen jednou na každém novém zařízení. Pak už nebudete otravování.

Evidentně tato novinka souvisí s nedávným oznámením konce propojení Instagramu a Messengeru. Asi až bude celý proces dokončen, tak se vrátí projekt na propojení komunikačních služeb.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Eliška Kozlová

22. 4. 2024, 20:27

Zdravím, nevíte proč nejdou vyhledávat staré konverzace v messengeru, zda to ještě někdy půjde nebo s touto novinkou je to nevratná změna?

Přemysl Vaculík

VIP 23. 4. 2024, 6:04

Myslím, že v tom mají ještě nepořádek. Vyzkoušejte hledání na mobilu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat