HTC ještě nekončí a nastínilo plány na další roky

HTC ještě nekončí a nastínilo plány na další roky
2023-12-08T13:35:54+02:00
• 8. 12. 2023

Zdroj. HTC

1

Společnost HTC patří tak trochu mezi titány dob minulých. Dříve dokonce udávala kurz, tempo a přicházela s pokročilými technologiemi, ale v dnešní době se jedná o malého výrobce, který skoro vymizel z trhu. HTC se více zaměřuje na virtuální a rozšířenou realitu, kde se firmě daří. I tak z mobilního trhu neodchází.

Dva mobily od HTC

Sem tam se pod značkou HTC objeví nějaký mobil, přičemž dost často se jednalo o zařízení z nejnižší kategorie. Mezi zajímavější kousky můžeme zařadit sérii U23. Zatím se jedná o nejvybavenější a nejnovější mobily a v porovnání s předchozí generací jsou prodeje o 30 % vyšší. Což pro společnost je dobrá zpráva, ale nestačí to, aby se HTC objevilo ve statistikách vedle současných hlavních hráčů na poli smartphonů.

Huang Zhaoying, senior viceprezident HTC pro globální obchod a marketing, v jednom rozhovoru nastínil, co bude dál. Díky úspěchu série U23 se společnost rozhodla zaměřit se na používání série procesorů Snapdragon 7 u svých budoucích mobilů. Nebudou používat nejvyšší řadu. Každý rok se máme dočkat uvedení jednoho nebo dvou mobilů, přičemž hlavní zaměření bude komunikaci. Na druhém místě jsou pak fotografické schopnosti.

2023120409250427745 ExtraLargeSize 820x615 820x615x

Zdroj: sogi

HTC si zřejmě našlo místo na trhu a postupně bude dávat o sobě vědět. Dříve nebo později ale bude muset HTC udělat nějaký strategický krok, který značku vystřelí mezi hlavní hráče, nebo se vytratí kompletně. Zatím má ale čas, jelikož nadšenci do mobilů mají stále povědomí o HTC.

Zdroje: sogi.com.tw, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jerabek

8. 12. 2023, 16:40

HTC je mrtvé a mělo by to tak být, když nenabízí nic navíc oproti konkurenci a ke všemu nemá ani nový systém pro své modely.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat