Gurman: nové modely iPad Air a Pro v roce 2024

Gurman: nové modely iPad Air a Pro v roce 2024
2023-12-16T11:40:11+02:00
• 16. 12. 2023

Zdroj: gsmarena

Apple má ve své aktuální produktové linii celkem 6 různých modelů iPadů. Nejmenší úhlopříčku nabízí iPad mini (7,9 palců), naopak největší (12,9 palců) pak iPad Pro. Známý „insider“ Mark Gurman z Bloombergu ovšem nyní uvádí, že v příštím roce se chystá cupertinská společnost na velký „refresh“. A jedním z hlavních úkolů bude vytvoření jasnější dělicí čáry mezi rodinami iPadů Air a Pro.

Nové iPady s procesory M2 a M3

Zdroje Marka Gurmana přímo v Applu přinášejí informaci, že se na konci prvního čtvrtletí příštího roku můžeme těšit na nové modely iPad Air poháněné procesorem Apple M2, které přinesou úhlopříčky 10,9 a 12,9 palců. Tím to ovšem nekončí: dále se totiž očekávají i nové modely iPad Pro, tentokrát s aktualizovaným designem, a premiérově též s OLED ProMotion displeji o úhlopříčkách 11, potažmo 13 palců. Uvnitř budou tepat procesory Apple M3 a novým volitelným příslušenstvím bude Magic Keyboard.

iPads 02 1200x674x

Zdroj: gsmarena

Jasné rozdělení modelových řad

S rostoucím počtem modelů iPadů je také třeba, aby Apple jasněji definoval rozdíly mezi jednotlivými řadami – současný stav může být pro mnoho uživatelů matoucí: je pro mne vhodnější Air, Pro, nebo klasický iPad? Právě tento krok se v příštím roce očekává. V plánu mimo jiné je i to, že základní iPad (model 2022) bude aktualizován „mnohem později“, což vyřadí jeho zastaralý design. Další na řadě pak bude také iPad mini (2021), přesný časový rámec ovšem zatím nebyl stanoven.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat