Xiaomi zpřísňuje pravidla pro odemčení bootladerů na svých telefonech

Xiaomi zpřísňuje pravidla pro odemčení bootladerů na svých telefonech
2023-11-11T18:00:56+02:00
• 11. 11. 2023

Xiaomi 13T Pro; zdroj: Dotekománie

Čínská společnost Xiaomi, společně s novými telefony Xiaomi 14 a 14 Pro, představila i novou systémovou nadstavbu HyperOS. Jednou se zásadní změn je způsob, jakým společnost přistupuje k odemykání zavaděče, takzvaného bootloaderu.

Bootloader na telefonech Xiaomi

Jednou z nepříjemností, která potká uživatele, kteří mají odemčený bootloader, je ta, že si nebudou moct nainstalovat novou aktualizaci systému HyperOS. HyperOS totiž přichází se změnou zásad používání a ta přináší toto omezení a dále pak úpravu toho, za jakých podmínek mohou uživatelé bootloader odemykat. Důvod je jasný, společnost se snaží nastavit tímto opatřením vyšší míru zabezpečení na svých telefonech. Již v roce 2016 společnost Xiaomi v rámci aktualizace uzamkla všechny odemčené bootloadery a pro uživatelé zavedla čekací proces pro získání povolení.

Xiaomi 13 Ultra 18 6000x3368x

Xiaomi 13 Ultra; zdroj: Dotekománie

S příchodem HyperOS přichází další zpřísnění podmínek pro odemykání bootloaderu. Podle informací od Kacpera Skrzypeka, který zajišťuje překlad systému MIUI pro polské uživatele, Xiaomi bude po čínských uživatelích požadovat dosažení určité uživatelské úrovně na fóru společnosti, aby vůbec mohli o odemčení bootladeru požádat. Zároveň chce společnost omezit počet odemknutí za rok na tři. V současné době uživatelé s nečínskými účty nemají možnost odemykat bootloader vůbec. Podle slov společnosti Xiaomi jsou v přípravě podrobné podmínky pro uživatele mimo čínský region.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat