Tecno představilo cenově dostupný telefon Pop 8

Tecno představilo cenově dostupný telefon Pop 8
2023-11-02T11:35:44+02:00
• 2. 11. 2023

Zdroj: GSM Arena

Čínská značka Tecno, není na poli mobilních telefonů žádným nováčkem. Mobilní telefony především na čínský trh dodává již 18 let. Jednou z novinek, kterou právě představila, je cenově dostupný telefon Tecno Pop 8.

Tecno Pop 8 je cenově dostupný telefon

Jedná se o nástupce předchozího modelu Pop 7 a nabídne lepší fotoaparát, větší paměť RAM a interní úložiště, nebo displej s obnovovací frekvencí 90 Hz. Telefon je vybaven LCD displejem s úhlopříčkou 6,6 palců s rozlišením 720 pixelů obnovovací frekvencí 90 Hz. V horní části displeje se nachází výřez, ve kterém je umístěna přední selfie kamera s rozlišením 8 MPx. Tecno v tomto výřezu po vzoru iPhonů zobrazuje dynamicky se zobrazující oznámení, stav nabíjení nebo stav probíhajícího hovoru.

tecno pop8 1466x1462x

Zdroj: GSM Arena

Na zadní straně telefonu je umístěn hlavní fotoaparát s rozlišením 13 MPx, který je poháněn navíc umělou inteligencí. Co se výkonu týče, tak je telefon poháněn čipsetem Unisoc T606, který je doplněn 3, respektive 4 GB paměti RAM a interní úložiště pak činí 64, respektive 128 GB. Energii telefonu dodává baterie s kapacitou 5 000 mAh podpořená 10 W nabíjením. Telefon pak běží na operačním systému Android 13 Go Edition. Telefon Tecno Pop 8 je dostupný v barvách Mystery White, Alpenglow Gold, Magic Skin a Gravity Black a jeho cena v Indii činí v přepočtu 85 dolarů, tedy zhruba 1 970 Kč.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat